Cari @ Amanz

Siri OnePlus 7 adalah antara perubahan besar yang OnePlus bawakan. Ia mempunyai rekaan yang premium, skrin yang cantik, kamera yang bagus serta pengalaman Oxygen OS yang menyeronokkan. Kejayaan OnePlus 7, lebih-lebih lagi OnePlus 7 Pro diteruskan kepada OnePlus 7T dan 7T Pro. OnePlus 7T menjadi antara peranti yang saya sendiri gemar.

Tetapi selepas OnePlus melancarkan OnePlus 8, siri Nord mereka dan Carl Pei keluar dari OnePlus – kemaskini pantas yang terkenal pada peranti-peranti OnePlus menjadi semakin perlahan. Sudah masuk tahun 2021, siri OnePlus 7/7T masih tidak mempunyai kemaskini Android 11 yang stabil.

Hanya baru-baru ini, OnePlus tawarkan kemaskini Oxygen OS 11 berasaskan Android 11 untuk keempat-empat peranti ini. Tetapi itu pun masih dalam bentuk beta pertama. Bagi anda yang tidak sabar menggunakan Android 11 pada peranti anda, boleh rujuk pautan di bawah untuk muat turun versi beta.

Tidak pasti lagi bila kemaskini stabil akan diedarkan. Tetapi syukur, OnePlus masih tidak melupakan peranti lama mereka.

Sumber: Forum Rasmi OnePlus [1] & [2]

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd