NVIDIA Tidak Lagi Akan Menggunakan Label Max-P Dan Max-Q Untuk Kad Grafik Komputer Riba

Diterbitkan pada Jan 22, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Sejak pelancaran siri kad grafik NVIDIA GeForce RTX 1000 untuk komputer riba, NVIDIA telah menggunakan label Max-Q dan Max-P untuk membezakan jenis kad grafik yang digunakan, samada khusus untuk komputer riba (Max-Q), ataupun kad grafik desktop yang diubahsuai untuk komputer riba (Max-P).

Baru-baru ini, untuk siri kad grafik Ampere mereka yang diumumkan sewaktu acara CES 2021, NVIDIA nampaknya tidak akan menggunakan label-label ini lagi.

Selepas ini, ia akan menjadi lebih sukar untuk orang ramai mengenalpasti kad grafik yang manakah digunakan untuk menguasakan komputer riba gaming, dan nampaknya ia adalah tanggungjawab jenama untuk memberitahu pengguna mengenainya.

Anehnya, NVIDIA masih lagi akan menawarkan dua jenis GPU untuk komputer riba yang tertakluk dibawah nama-nama Max-Q dan Max-P ini, khususnya dengan siri GeForce RTX 3000 yang mana ia akan ditawarkan didalam lebih banyak lagi jenis komputer riba yang berbeza.

Tujuan NVIDIA membuat keputusan ini tidak diketahui, walaupun begitu, ia dijangka bahawa semua kad-kad grafik untuk komputer riba ini hadir dengan prestasi yang jauh lebih baik berbanding dengan apa yang ditawarkan sebelum ini.

komen


© Amanz / 2022 Kami