Telefon Nokia Dikatakan Penyebab Tayangan Filem James Bond No Time To Die Ditangguh

Diterbitkan pada Jan 27, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Filem James Bond – No Time To Die telah beberapa kali ditangguh keran studio yang masih ingin menayangkannya di pawagam sedangkan studio lain telahpun menawarkan filem mereka ke platform penstriman. Ini besar kemungkinan kerana filem ke-25 ini dianggar terlalu berprestij dan sepatutnya ditayangkan di layar perak.

Ia ditangguhkan ke April 2021 tahun lalu sebelum pengumuman terkini mengatakan ia ditangguhkan sekali lagi ke Oktober 2022. Menurut laporan akhbar The Sun, penangguhan kali ini bukan kerana Covid-19 tetapi kerana Nokia dan beberapa lagi produk yang telah ditaja.

Beberapa babak yang memaparkan telefon pintar Nokia perlu menjalani proses penggambaran semula. Babak asal dirakam pada tahun 2019 dengan peranti Nokia 8.3 5G dan Nokia 7.2. Kerana kita sudahpun di tahun 2021, kedua-dua peranti ini sudah dilihat terlalu berusia untuk digunakan Bond. Malahan kerangka kevlar bertemakan James Bond untuk kedua-dua peranti telah dijual awal walaupun filem belum ditayangkan.

Selain itu produk lain tajaan Adidas dan jam tangan Omega turut perlu digantikan dengan model lebih terkini. Kerana semuanya telah dibayar oleh penaja, studio perlu memenuhi keperluan kontrak.

komen


© Amanz / 2022 Kami