Garmin Lily Dan Lily Sport Kini Di Malaysia Pada Harga Bermula RM920

Diterbitkan pada Feb 8, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Teknologi secara lazimnya direka oleh lelaki untuk lelaki. Akibatnya Garmin Lily ialah jam tangan pintar yang menurut Garmin direka khusus untuk wanita yang menjejak kesihatan mereka. Ia dilancarkan pada penghujung Januari lalu dan kini akhirnya ditawarkan di Malaysia. Garmin Lily dijual pada harga RM1150 manakala Garmin Lily Sport pula pada harga RM920.

Kedua-duanya mempunyai tubuh sebesar 34mm yang jauh lebih kecil berbanding penawaran jam tangan pintar lain di pasaran. Perbezaan terletak pada bahan binaan tali sahaja di mana Lily diperbuat daripada kulit manakala Lily Sport pula dari silikon. Keunikan Lily ialah apabila skrin tidak aktif, corak yang menarik pada muka jam akan dapat dilihat tanpa menggunakan bateri.

Ia hadir dengan ciri asas seperti mengira langkah, kalori, degupan jantung dan SPO2 darah. Seperti jam tangan pintar lain notifikasi peranti pintar boleh dipaparkan pada skrin sejurus selepas ia diterima.

Ciri tambahan khusus untuk wanita ialah penjejakan kitaran haid dan kehamilan. Rekaannya juga lebih feminin untuk wanita dengan tubuh yang berkilat serta rekaan yang bergaya untuk dipadankan dengan busana harian.

komen


© Amanz / 2022 Kami