Cari @ Amanz

Astro Utra Box dilancarkan dua tahun lalu dengan kemampuan penstriman kandungan 4K. Ada di kalangan pembaca mengatakan pada waktu ini kandungan HD sahaja masih memadai kerana mereka masih belum memiliki TV 4K. Hari ini Astro melancarkan pula Ulti Box – kotak TV generasi terbaru mereka yang menawarkan kandungan pada resolusi HD.

Dari segi rekaan ia mirip dengan Ultra Box kerana tubuh kelihatan seperti ceper dengan bahagian sisi dibulatkan. Ciri mengakses saluran satelit Astro dan kandungan VOD mereka masih lagi sama pada Ulti Box kerana menyokong penstriman menggunakan WiFi. Sistem storan awanan untuk kandungan yang dirakam dan ciri Play From Start turut boleh diakses pengguna Ulti Box ini.

Bagi pelanggan pakej bawak RM100 sedia ada, kos menggantikan kotak TV sedia ada ke Ulti Box adalah RM49 sahaja. Bagi pelanggan baharu pula, kos pemasangan ialah RM99. Bagi pelanggan pakej melebihi RM100, Astro menyarankan penukaran ke Ultra Box yang mampu menawarkan kandungan pada resolusi lebih tinggi. Untuk terma dan syarat lengkap, sila ke pautan di bawah.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd