Xiaomi Mengatakan Tiada Sebarang Projek Ditubuhkan Untuk Pembangunan Kereta

Diterbitkan pada Feb 22, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Beberapa hari lepas, kita telah mendengar desas-desus mengatakan Xiaomi turut ingin memasuki pasaran pengeluaran kereta – lebih kurang seperti Apple, dan Lei Jun dikatakan mungkin menerajuinya.

Hari ini, menjawabnya, Xiaomi mengatakan tiada sebarang projek berkaitan dengan kereta yang telah ditubuhkan – sekaligus memberikan petanda mereka masih belum bergerak ke fasa pembangunan kenderaan dibawah Xiaomi.

Apa pun, Xiaomi tidak menidakkan yang mana mereka akan hadir dengan kenderaan sendiri atau sebaliknya. Ini sekaligus memberikan petanda Xiaomi mungkin memasuki arena berkenaan pada masa akan datang – atau terbuka untuknya.

Pada tahun ini, kita menyaksikan sejumlah syarikat teknologi memasuki pasaran automotif – termasuk Baidu, Tencent dan juga Huawei. Foxconn juga turut bekerjasama dengan Geely dalam ingin memudahkan syarikat lain menggunakan teknologi mereka.

Untuk tahun ini, kita mungkin melihat Xiaomi masih memfokuskan penawaran pasaran peranti pintar dan telefon pintar, dimana mengikut sasaran, ia dijangka Xiaomi mungkin menjadi pengeluar kedua terbesar dunia – menyaingi Apple.

komen


© Amanz / 2022 Kami