Ren Zhengfei – Huawei Terpaksa Mengeluarkan Produk Kelas Pertama Daripada Komponen Kelas Ketiga Kerana Sekatan

Diterbitkan pada Feb 26, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Bukan lagi rahsia sekatan perdagangan yang dikenakan oleh Amerika Syarikayt ke atas Huawei sudah mendatangkan impak yang negatif terhadap syarikat. Pengeluaran peranti pintar tahun ini mungkin akan berkurangan sehingga 60% kerana kesukaran mendapatkan komponen dan kurangnya sambutan di luar China kerana tiadanya GMS. Tetapi menurut laporan SCMP hari ini, lebih banyak pengorbanan akan dilakukan Huawei untuk terus hidup.

Huawei Car Kereta

Ren Zhengfei dalam sebuah mesyuarat dalaman dipetik berkata Huawei kini perlu menghasilkan produk kelas pertama menggunakan komponen kelas ketiga kerana sekatan yang dikenakan oleh Amerika Syarikat. Sekatan ke atas cip terkini memaksa mereka untuk mengambil langkah yang cukup drastik.

Beliau turut berkata strategi pemasaran tahun 2021 juga memerlukan Huawei berani untuk menarik diri dari sesetengah negara, pelanggan, produk dan senario. Masa depan Huawei dalam dunia telefon pintar kelihatan kelam. Oleh sebab itulah mereka mula memberikan perhatian kepada pasaran komputer riba, automotif dan penternakan khinzir d China sejak sekatan dikenakan.

Komen sekarang

komen

© Amanz / 2021 Kami