Cari @ Amanz

Nearby Share Bakal Hadir Dengan Fungsi Yang AirDrop Tiada – Satu Peranti Kongsi Fail Ke Banyak Peranti

Link Copied!

Nearby Share adalah jawapan Google kepada AirDrop dari Apple. Selepas sekian lama pengeluar hadir dengan sistem perkongsian fail tersendiri seperti Samsung dengan Quick Share, Xiaomi dengan Mi Share, Realme dengan Realme Share dan banyak lagi – Android mempunyai sistem perkongsian natif yang boleh digunakan oleh majoriti peranti Android yang ada GMS.

Terkini, Nearby Share telah mula berkembang maju dan menawarkan apa yang Apple masih tidak tawarkan. Walaupun iPhone 11 mula mempunyai UWB dan boleh mencari iPhone dengan AirDrop aktif dengan pantas dan mudah, peranti Apple masih tidak boleh kongsi fail dari satu peranti ke banyak peranti. Nearby Share kelak boleh melakukan perkara ini.

Pengguna akan lihat tetapan Nearby Share mempunyai pilihan Everyone, Contacts, dan Hidden. Fungsi ini dilihat diedarkan kepada pengguna terpilih, mungkin hanya sebahagian dari ujian A/B. Dengan jumlah peranti Android yang lebih banyak dan masih banyak menjalankan versi lama, Nearby Share pula menyokong peranti Android 6.0 ke atas – jadi lebih banyak peranti lebih mudah berkongsi fail.

Ini adalah antara fungsi menarik yang Android tawarkan yang tidak terhad kepada peranti terpilih.


Komen ()