Cari @ Amanz

Yahoo merupakan salah satu jenama yang tidak asing bagi ramai pengguna. Ia merupakan salah satu gergasi internet yang popular suatu ketika dahulu dengan penawaran berita, enjin carian, emel, permesejan dan sebagainya. Namun, dari tahun ke tahun, Yahoo telah digantikan dengan beberapa perkhidmatan lain seperti Google dan lain-lain.

Apa pun, sehingga ke hari ini, Yahoo mempunyai penggunanya tersendiri, dan beberapa perkhidmatan yang masih popular. Disamping itu, ia turut telah diambil-alih oleh Verizon – salah satu syarikat telekomunikasi di Amerika Syarikat, dan digabungkan dengan bahagian media serta kandungan.

Kini, bergerak ke hadapan, Yahoo dilaporkan memperkenalkan perkhidmatan langganan mereka tersendiri dinamakan sebagai Yahoo Plus.

Melalui Yahoo Plus, pihak Yahoo dijangka hadir dengan beberapa pelan berbeza, termasuk seperti Yahoo Mail Plus memfokuskan perkhidmatan emel tanpa iklan, Yahoo Finance Plus memfokuskan penawaran kandungan dan kajian berkaitan kewangan, selain beberapa perkhidmatan lain – termasuk memfokuskan berita dengan gabungan sejumlah media dibawah Verizon Media Group.

Verizon sendiri dijangka menggunakan jenama Yahoo dalam memfokuskan penawaran perkhidmatan dan kandungan menyasarkan pengguna awam.

Buat masa ini, ia tidak diketahui lagi bilakah Yahoo Plus akan diperkenalkan. Kita mungkin mendengar lanjut mengenainya dalam masa terdekat ini.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd