Cari @ Amanz

WikiSelera – Pertandingan Menambah Gambar Masakan Dan Sajian Tradisi Malaysia Ke Wikipedia

Oleh Aman

Link Copied!

Wikimedia Malaysia kini telah hadir dengan sebuah pertandingan baharu yang dinamakan sebagai WikiSelera. Melaluinya, pertandingan ini menyasarkan unntuk membolehkan pelbagai gambar ditambah dan disumbangkan oleh orang ramai supaya dapat ditambah ke artikel di Wikipedia.

Seperti ramai sedia maklum, Wikipedia mempunyai sejumlah rencana dan artikel berkaitan dengan masakan serta sajian tradisi Malaysia. Namun, kebanyakkannya tidak mempunyai gambar yang mencukupi.

Program WikiSelera ini menyasarkan untuk mengisi jurang tersebut, dan mengalakkan orang ramai menyumbang gambar dan melengkapkan lagi perkongsian di Wikipedia.

Pertandingan WikiSelera ini dibuka untuk warganegara Malaysia sahaja, dan menawarkan hadiah berupa baucar Lazada. Orang ramai masih digalakkan berkongsi gambar dan rencana di Wikipedia, tetapi tidak akan menerima hadiah dibawah program WikiSelera ini.

Bagi anda yang berminat, boleh menyemak laman WikiSelera hari ini, dan menyumbang pelbagai perkongsian anda dalam terus menambah-baik perkongsian di Wikipedia. Pertandingan ini dianjurkan sehingga 7 Jun 2021 kelak.

Layari : WikiSelera

Komen ()