Aplikasi Google Play Movies & TV Untuk Televisyen Pintar Akan Tamat Pada 15 Jun – Sewa Dan Beli Kandungan Diintegrasi Dalam YouTube

Diterbitkan pada Apr 13, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Selepas Google TV diperkenalkan, iaitu sistem baru untuk Android TV – banyak perkara yang Google ubah untuk pengalaman penggunaan yang lebih baik. Walau bagaimanapun, kebanyakan ciri ini masih terhad di Amerika Syarikat. Contohnya aplikasi Google Play Movies & TV di Amerika Syarikat digantikan dengan aplikasi yang diberi nama Google TV. Agak mengelirukan yang mana satu pelancar dan yang mana satu aplikasi untuk sewa dan beli kandungan.

Kelak, perkara ini akan berubah secara berperingkat. Bermula dengan televisyen pintar bukan Google TV atau Android TV seperti Roku, WebOS, Tizen dan lain-lain, aplikasi Google Play Movies & TV akan dihentikan pada 15 Jun ini. Semua kandungan dan proses sewa beli kandungan akan terus diintegrasikan dalam aplikasi YouTube. Dengan sistem Google TV (pelancar) yang membenarkan pengguna terus berinteraksi tanpa aplikasi lain untuk sewa dan beli, aplikasi lama ini tidak lagi diperlukan. Kemudian dengan nama Google Play Movies & TV yang telah diubah menjadi Google TV (aplikasi), ia mungkin akan menjadi eksklusif untuk peranti Android TV sementara menantikan sistem baru ini disokong secara lebih meluas.

Buat masa ini pengguna iOS dan pengguna Android/Android TV di Malaysia, aplikasi Google Play Movies & TV masih dikekalkan untuk anda sewa atau beli pelbagai filem dan siri TV secara halal.

komen


© Amanz / 2022 Kami