Profil Kanak-Kanak Netflix Akan Dikemaskini Dengan Antaramuka Baharu Lebih Ceria – Watak Utama Muncul Di Atas Setiap Judul

Diterbitkan pada Apr 14, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Kebanyakan platform penstriman video seperti Netflix, Prime Video pasti akan profil khusus untuk kanak-kanak. Melalui profil ini, semua kandungan yang dikategorikan matang tidak akan dipaparkan. Sebaliknya, semua kandungan daripada filem, siri TV, animasi, dokumentari dan banyak lagi adalah yang mesra kanak-kanak.

Sehingga hari ini, antaramuka profil kanak-kanak ini sama sahaja dengan profil dewasa. Jadi ada kebarangkalian sama ada si anak kecil atau ibu bapa akan tersalah profil dan tidak dapat menonton rancangan yang diingini. Akhirnya, Netflix mula memperkenalkan rekaan baru khusus untuk profil kanak-kanak. Secara keseluruhan ia masih sama sahaja dengan yang lama, cuma di barisan atas sekali akan ada barisan khusus cadangan kandungan yang ditonton oleh ramai kanak-kanak.

Setiap judul pada barisan ini turut akan mempunyai watak utama setiap rancangan muncul di bahagian atas bagi menghiburkan hati kanak-kanak. Menurut Netflix, majoriti kanak-kanak lebih gemar berinteraksi dengan antaramuka yang menggunakan visual menarik. Jadi ini adalah langkah awal untuk memuaskan lagi kanak-kanak. Buat masa ini ia hanya akan ditawarkan di televisyen terlebih dahulu sebelum diedarkan pada peranti mudah alih.

komen


© Amanz / 2022 Kami