Cari @ Amanz

ZTE Axon 20 adalah peranti pertama dunia yang dilancarkan secara komersil menggunakan kamera di bawah skrin. Januari lalu, ZTE telah mengesahkan yang generasi kedua akan dilancarkan dalam masa terdekat. Kemudian ZTE mengesahkan yang peranti seterusnya dengan teknologi kamera ini akan kekal di bawah siri ZTE Axon, iaitu Axon 30.

ZTE turut memperlihatkan yang kamera generasi baru mereka jauh lebih baik dan ada juga versi yang menyokong imbasan wajah. Tetapi semalam semasa pelancaran ZTE Axon 30 Pro dan ZTE Axon 30 Ultra, kedua-duanya menggunakan skrin berlubang dan bukannya jenis bawah skrin. Apakah yang berlaku? Di manakah peranti Axon 3 dengan kamera bawah skrin yang ZTE janjikan? Menurut Ni Fei, presiden peranti mudah alih ZTE – model ZTE Axon 30 dengan kamera bawah skrin bukan dibatalkan. Sebaliknya ia ditunda kerana masalah skrin dan juga ada masalah lain yang tidak dapat diselesaikan dalam masa terdekat.

Beliau menjanjikan yang peranti ini akan tiba tidak lama lagi. Peranti ini juga mungkin akan menawarkan spesifikasi lebih kurang sama Axon 30 Pro dan Ultra seperti cip Snapdragon 888, skrin kadar segar semula, menjalankan MyOS Android 11, dan juga kamera 64MP. Apa-apa pun, sama-sama kita nantikan.

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd