Acer Kini Hadir Dengan Komponen Memori Dan Storan Untuk Pelanggan Di Amerika Syarikat Dan China

Diterbitkan pada Apr 21, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Acer ialah sebuah jenama pembuat komputer dan komputer riba yang cukup terkenal di serata dunia. Portfolio peranti mereka merangkumi komputer untuk tujuan produktiviti dan juga gaming. Selain daripada itu mereka juga dilihat membangunkan pelbagai aksesori untuk tujuan-tujuan tersebut juga.

Terkini, ia dilaporkan bahawa Acer bakal memperlihatkan siri komponen mereka sendiri, yang terdiri daripada siri storan SSD dan juga memori DDR4. Ini termasuklah storan SSD SATA dalam dua model, iaitu SA100 dan RE100. Acer SA100 ialah storan SSD SATA asas yang mempunyai pilihan storan 120GB sehinggalah 2TB.

Acer RE100 pula adalah sebuah lagi storan SSD SATA yang kini hadir dengan dua pilihan model, iaitu 25mm dan juga M.2 yang lebih padat. Storan RE100 hadir dengan pilihan storan dari 128GB sehingga 4TB. Untuk model bersaiz M.2 pula, storan ini hadir dengan pilihan storan sehingga 1TB. Dari segi kelajuan storan, RE100 ini hadir dengan kelajuan pembacaan dan penulisan data 560MB/s dan 520MB/s.

Storan SSD paling laju keluaran Acer ialah Acer FA100, storan SSD M.2 PCIe NVMe yang mempunyai pilihan storan 128GB sehingga 2TB. Dari segi kelajuan pembacaan dan penulisan data, storan SSD ini dilaporkan mempunyai kelajuan pembacaan data 3200MB/s dan 2700MB/s.

Acer turut akan memperkenalkan modul memori DDR4 tidak lama lagi, dan akan tiba dalam rekabentuk SO-DIMM ataupun U-DIMM yang lebih kecil. Ia dijangka akan hadir dengan kapasiti dari 4GB sehingga 32GB dan kelajuan 2666MHz dan 3200MHz.

Kesemua komponen-komponen ini dibangunkan oleh BIWIN, sebuah syarikat pembuat storan dan memori yang cukup dikenali untuk pelbagai jenama-jenama lain juga. Buat masa ini, tanda harga untuk komponen-komponen ini, dan bila ia akan mula dijual tidak diketahui lagi.

komen


© Amanz / 2022 Kami