Astro Dilaporkan Akan Menawarkan 15 Perkhidmatan Video Dalam Satu Pakej Yang Dinamakan “Sooka”

Diterbitkan pada Apr 22, 2021. oleh .

Astro baru sahaja berada satu tapak ke hadapan untuk ke dunia penstriman video bagi “berperang” dengan platform lain yang kini semakin menjadi-jadi. Pakej baru mereka juga sudah mula bergantung kepada Internet untuk elak isu jika hujan tidak boleh tonton. Dengan ramai pengguna yang sudah lari meninggalkan Astro, beralih kepada Netflix, Prime Video, Apple TV+, dan lain-lain lagi – Astro cuba sedaya mungkin untuk menarik minat pelanggan mereka.

Astro Go

Antaranya adalah HBO GO dan iQIYI kini boleh diakses dengan melanggan Astro tanpa caj langganan bulanan tambahan. Terkini, Astro dilaporkan akan hadir dengan platform penstriman tersendiri – atau lebih kepada pakej yang diberi nama Sooka. 15 perkhidmatan akan ditawarkan menjelang 2023, yang mana 5-6 daripadanya akan tiba seawal hujung Januari 2022. Menurut eksekutif Astro, Henry Tan – Sooka menyasarkan pengguna muda/generasi Millennial.

Melaluinya, pengalaman penggunaan adalah berbeza dan akan memuaskan hati pengguna tertentu. Menjadikan Sooka lebih menarik adalah, kesemua perkhidmatan ini berada dalam satu pakej langganan sahaja. Secara tidak langsung menyelesaikan masalah bayar mahal untuk banyak langganan.

Penstriman Video

Banyak platform penstriman video masih belum dilancarkan di Malaysia. Antaranya adalah Disney+, Peacock, Paramount+, dan banyak lagi. Mungkin melalui Sooka, kita boleh dapat akses kepada semua perkhidmatan ini. Kandungan asli tempatan juga dikatakan akan dimasukkan dalam pakej yang sama. Sumber menyatakan yang maklumat lanjut akan didedahkan pada bulan Mei kelak. Sama-sama kita nantikan.

komen


© Amanz / 2023 Kami