Oculus Melancarkan Avatar Pengguna Baharu Dengan 1 Kuintilion Kombinasi

Diterbitkan pada Apr 24, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Di Facebook mereka percaya di dunia maya, ramai ingin menghasilkan avatar yang menghampiri rupa sebenar mereka di dunia sebenar. Pada tahun 2016 mereka melancarkan Oculus Avatar yang membolehkan pengguna peranti mereka menghasilkan diri mereka sendiri dalam dunia realiti maya. Selepas lima tahun sistem avatar telah dikemaskini bagi membolehkan pengguna menghasilkan versi maya diri sendiri yang lebih realistik.

Menerusi sistem terkini, pengguna boleh melakukan 1 kuintilion (1 bilion bilion) kombinasi avatar menggunakan aksesori dan tetapan yang diberikan. Perubahan paling besar terletak pada wajah dengan kesemua elemen mata, muka, mulut, hidung, pipi dan bentuk muka boleh diubah berbanding sebelum ini.

Avatar yang dihasilkan kemudiannya boleh digunakan di dunia maya Facebook Horizon yang kami katakan adalah mirip dunia OASIS dari filem Ready Player One. Antara permainan yang akan menyokong Oculus Avatars ialah  to Epic Roller CoastersPokerStars VR, dan Topgolf with Pro Putt. Pergerakan avatar dalam dunia maya juga dikemaskini menggunakan pembelajaran mesin. Dengan ciri-ciri baharu ini Oculus ingin menghasilkan dunia maya yang lebih realistik untuk pengguna mereka di masa hadapan.

komen


© Amanz / 2022 Kami