Apple Akan Membangunkan Kampus Kejuruteraan Baru Di North Carolina Bernilai RM4 Bilion

Diterbitkan pada Apr 27, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Beberapa bulan lalu, Apple telah menyatakan keinginan untuk membangunkan semula ekonomi Amerika Syarikat dengan melaburkan sekitar $430 bilion dalam masa lima tahun, dan ia dapat dilihat bahawa projek pertama dalam pelan tersebut ialah pembangunan kampus kejuruteraan baru di kawasan North Carolina.

Menurut beberapa laporan, kampus ini akan dibangunkan di kawasan Research Triangle, yang hadir dengan tiga buah universiti yang cukup terkemuka di North Carolina, termasuklah North Carolina State University, Duke University dan University of North Carolina.

Ia dijangka bahawa dengan kampus ini, Apple akan hadir dengan 3000 pekerjaan baru dalam arena kecerdasan buatan, 5G, kejuruteraan perisian dan sebagainya.

Apple dilihat akan memperkenalkan sejumlah produk-produk baru di masa akan datang, seperti peranti realiti terimbuh dan juga kereta elektrik/swapandu, jadi penambahan infrastruktur baru ini bukanlah sebuah berita yang mengejutkan.

Ini termasuklah berita sebelum ini bahawa Apple akan membangunkan pusat penyelidikan silikon di Munich yang akan digunakan untuk menyelidik cip pemprosesan lebih berkuasa untuk peranti-peranti mereka akan datang.

komen


© Amanz / 2022 Kami