#LG

LG 4K OLED C1 TV Akan Tiba Ke Pasaran Malaysia – 48″, 120Hz OLED Motion Pro, HDR10 Dan Memfokuskan Gaming

Diterbitkan pada Apr 27, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Walaupun LG telah menutup bahagian telefon pintar mereka, ini tidak bermakna LG akan terus lenyap dari industri teknologi. Mereka menyatakan akan beri fokus kepada produk perkakasan atau barangan elektrik seperti televisyen. Terkini untuk pasaran Malaysia, LG akan membawa masuk televisyen pintar siri C1 mereka.

LG 4K OLED C1 TV adalah model yang akan dibawa masuk. Menggunakan panel OLED Motion Pro bersaiz 48-inci, menyokong kadar segar semula 120Hz dan dijana dengan cip pemprosesan α9 Gen 4 AI Processor 4K. Televisyen ini turut menyokong paparan Dolby HDR, HDR10, HLG, dan Dolby Vision. Melalui perisian kecerdasan buatan mereka, sokongan AI Picture Pro, AI 4K Upscaling dan AI Sound Pro turut disertakan.

Sistem audio adalah Dolby Atmos, dengan pemandu audio 40W yang mana audio diarahkan ke bawah agar boleh dilontarkan untuk pengalaman lebih imersif. Televisyen ini turut memfokuskan penggunaan permainan video dengan sokongan sela masa 1ms, NVIDIA G-SYNC, AMD FreeSync Premium, dan kadar segar semula boleh-ubah.

Seperti televisyen pintar LG yang lain, C1 TV ini turut menjalankan WebOS dengan integrasi ekosistem ThinQ mereka untuk kawalan peranti berhubung. Melaluinya, ekosistem Google Assistant, Alexa, Apple Airplay2 dan Homekit turut boleh digunakan bersama. Ia juga merupakan “paparan pintar” dengan integrasi Google Assistant dan juga Alexa (mengikut negara, model Malaysia tidak dinyatakan).

WiFi, 4x port HDMI untuk 4K 120Hz, Bluetooth 5.0, 3x USB-A 2.0, port audio optikal, Ethernet, 1x RS-232C, 1x RF, 1x 3.5mm, turut disokong. Ketika artikel ink ditulis, LG Malaysia masih tidak kongsi harga jualan lagi. Tetapi televisyen ini akan dipaparkan di pameran HomeDec di KLCC pada 2 Mei kelak untuk yang minat mencuba. Sama-sama kita nantikan maklumat lanjut mengenai televisyen ini.

komen


© Amanz / 2022 Kami