Cari @ Amanz

Samsung Galaxy A32 | A32 5G – Kongsi Detik Indah Dengan Lima Kamera Dalam Satu Peranti Hebat

Link Copied!

Memang tidak dinafikan, masyarakat hari ini lebih dekat dengan rangkaian media sosial. Ia diibaratkan umpama salah satu elemen penting dalam sistem komunikasi dan interaksi antara individu. Melalui rangkaian media sosial juga, masyarakat bebas untuk berkongsi apa sahaja kandungan – ini termasuklah koleksi peribadi momen-momen indah bersama insan tersayang atau teman rapat untuk dijadikan kenang-kenangan. Ia merangkumi rakaman video, foto atau gabungan kesemua kandungan multimedia ini. Namun begitu, setiap yang dikongsi haruslah berpada-pada. Jangan sehingga mengundang padah pada diri sendiri di kemudian hari.

Di sini, anda perlu tahu bahawa perkongsian foto yang cantik mampu menarik perhatian orang ramai disekeliling kita. Sudah pastinya, foto berkenaan juga akan dihujani dengan pelbagai komen pujian sehingga membuatkan hati si pemilik berbunga-bunga dan kekal dengan perasaan bahagia. Persoalannya di sini, bagaimanakah cara untuk kita mendapatkan gambar yang cantik? Perlukah berhabis ribuan ringgit untuk membeli kamera yang canggih? Jawapannya tidak! Ini kerana kecanggihan teknologi masa kini membolehkan kita untuk mengambil gambar yang cantik dengan hanya menggunakan peranti pintar sahaja. · Ia bukan sahaja mudah digunakan tetapi menjimatkan masa dan banyak wang. Perkongsian gambar ke media sosial juga boleh dilakukan secara terus.

Janjikan Penggunaan Jangka Masa Panjang

Samalah seperti Samsung Galaxy A32 sendiri. Di Malaysia, peranti ini tersedia dalam dua variasi berbeza iaitu versi LTE dan 5G. Dengan ini, boleh dikatakan kita sebagai pengguna atau pembeli mempunyai beberapa pilihan yang baik. Maksudnya di sini, sekiranya anda mencari peranti untuk kegunaan jangka masa panjang. Rasanya, Samsung Galaxy A32 5G adalah pilihan yang sesuai. Ini adalah kerana ia mempunyai sokongan rangkaian 5G terbina yang kelak akan disokong sekitar tahun 2022 hadapan.

Samsung Galaxy A32 LTE & Galaxy A32 5G

Meskipun begitu, ini tidak bermakna Samsung Galaxy A32 LTE mempunyai kekurangan. Jangan pandang sebelah mata kerana ia juga sebuah peranti pintar yang hebat. Masakan tidak, lihat sahaja penawaran yang disertakan padanya pasti akan memuaskan hati sesiapa sahaja yang memilikinya.

Teman Fotografi Peribadi – Rakaman Kamera 64MP Mengagumkan

Kedua-duanya juga merupakan peranti pintar yang lengkap dengan keupayaan kamera cukup baik. Di mana, ianya mampu untuk merakam imej dengan kualiti yang mengagumkan dalam apa jua keadaan. Boleh dikatakan, ia juga bersesuaian dengan citarasa generasi Z yang sering mahukan hasil gambar terbaik untuk dimuat naik di media sosial tanpa sebarang masalah kualiti.

Antaramuka Aplikasi Kamera

Mengulas lanjut mengenai konfigurasi kamera yang disertakan, kedua-dua peranti pintar ini dilengkapi sokongan kuad-kamera utama. Untuk Samsung Galaxy A32 LTE, ia menampilkan kemampuan kamera utama sebesar 64-Megapixel, 8 MP(ultra-lebar), 5 MP(kedalaman) dan 5 MPuntuk tujuan makro.

Sementara itu, sensor utama pada Samsung Galaxy A32 5G pula sedikit lebih kecil iaitu 48-Megapixel. Sungguhpun begitu, ia juga mampu sahaja untuk merakam kandungan yang memukau – baik dari segi foto mahupun video. Seterusnya, diikuti pula dengan tiga lagi sensor berasingan yang terdiri dengan 8 MP(ultra-lebar), 2 MP(kedalaman) dan 5 MP(makro) bagi menjadikan mood anda lebih baik untuk merasai keseronokan ketika bergambar.

Tidak kiralah sama ada Samsung Galaxy A32 LTE atau Samsung Galaxy A32 5G. Percaya atau tidak setiap gambar yang diambil pastinya kelihatan cantik dan hebat sentiasa. Bukan itu sahaja, penghasilan foto yang terang dan jelas juga boleh dinikmati. Malah, segenap butiran atau perincian pada foto yang terhasil juga pasti memberikan sentuhan yang menakjubkan.

Ditambah pula dengan trend pengguna masa kini yang gemar ber-OOTD (Outfit of the day) tidak mengira waktu – menjadikan peranti-peranti ini sebagai teman setia adalah pilihan yang sangat tepat. Binaannya yang menggabungkan ciri-ciri keselesaan seperti nipis dan ringan – turut menjadikan peranti ini mudah untuk diletakkan di dalam poket seluar atau dibawa ke mana-mana sahaja.

Bagi menambahkan lagi keseronokan, aplikasi kamera pada kedua-dua peranti turut disertakan fungsi menarik yang dinamakan sebagai ‘Fun’. Apa yang membuatkannya menarik adalah penggunaannya sama seperti kamera pada aplikasi Snapchat. Di mana, terdapat beberapa penuras (filter) comel yang disediakan dan kesemuanya sememangnya terbina secara terus di dalam aplikasi kamera peranti Samsung ini. Untuk makluman, sebenarnya Samsung sememangnya bekerjasama dengan Snapchat untuk penawaran fungsi ini. Perlu diakui, kualiti gambar yang terhasil sememangnya baik – tiada masalah untuk terus berkongsi ke media sosial.

Panggilan Video Lebih Berkualiti Tinggi

Tetapi anda juga perlu tahu, ia tidak habis di situ sahaja. Samsung Galaxy A32 LTE juga relevan untuk penggunaan era swafoto – kerana ia dibekalkan keupayaan kamera swafoto yang baik untuk kepuasan ketika berswafoto. Samsung Galaxy A32 LTE pula mempunyai kamera swafoto sebesar 20-Megapixel. Ternyata, ianya tidak mengecewakan kerana setiap gambar swafoto yang terhasil adalah berkualiti tinggi. Bukan itu sahaja, kamera yang berkualiti ini juga sememangnya cukup selesa untuk digunakan ketika membuat panggilan video bersama yang tersayang.

Tambahan pula pergerakan rentas negeri masih tidak dibenarkan ekoran trend kes penularan Covid-19 di tahap yang merbahaya. Pastinya ramai anak-anak di perantauan yang merindukan kedua ibu bapa di kampung halaman, bukan? Usah khuatir, kerana anda masih boleh menggunakan pendekatan panggilan video bagi mengubat kerinduan yang terbuku. Dengan kamera swafoto pada Samsung Galaxy A32 ini, anda boleh membuat panggilan video berkualiti tinggi tanpa sebarang masalah.

Rakaman Video Dengan Resolusi 4K

Seperkara lagi Samsung Galaxy A32 5G juga menyokong rakaman video dengan kualiti 4K UHD. Ianya bersesuai untuk mereka yang mencari peranti dengan kemampuan rakaman tinggi. Melaluinya juga, ia membolehkan pengguna untuk menbuat kandungan berbentuk video bagi resolusi Definisi Ultra Tinggi (UHD) – sekaligus boleh menjadi antara yang terbaik dalam kelasnya.


Selain kemasan yang menarik, nampaknya pengalaman fotografi fan video yang baik juga boleh dinikmati pada peranti Samsung Galaxy A32. Mungkin agak tidak keterlaluan jika dikatakan Samsung Galaxy A32 turut sesuai dijadikan sebagai senarai telefon raya yang perlu dimiliki oleh pengguna. Penawaran harganya yang tidak koyak poket juga tidak akan menimbulkan kerisauakan mana-mana pihak. Bagi yang berminat, Samsung Galaxy A32 LTE boleh dibeli pada RM1099, manakala Samsung Galaxy A32 5G pula berharga RM1,199.

Dan khusus untuk masa terhad, Samsung Malaysia kini mengadakan promosi pembelian untuk sebarang model A32 dengan menawarkan jaminan setahun Samsung Care+ secara percuma. Jaminan yang bernilai RM 110 setahun ini akan memberikan jaminan A32 dari sebarang kerosakan fizikal dan juga kerosakan yang berpunca dari air. Ketahui lebih lanjut mengenai Samsung Care+ di halaman rasmi mereka.

Dapatkan hari ini juga sementara stok masih ada!

Penafian: Advertorial dari Samsung Malaysia

 


Komen ()