Definisi Telefon Tanpa Sempadan Dengan Pakej Skrin Penuh Menerusi Samsung Galaxy A32 | A32 5G

Diterbitkan pada Mei 7, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Memang tidak dapat disangkal, kehidupan masyarakat hari ini seumpama “roda berpusing” yang boleh menjadi apa sahaja sesuai mengikut keadaan semasa. Sama seperti senario dunia hari ini, rata-rata terlalu sibuk dengan telefon pintar masing-masing. Ditambah lagi dengan dunia yang makin maju, semua benda kini dihujung jari. Ini termasuklah aktiviti santai seperti menonton kandungan video untuk tujuan hiburan.

Mahukan Pengalaman Tontonan Lebih Baik?

Kalau dahulu, televisyen pastinya menjadi medium utama khususnya ketika menonton drama atau filem kegemaran, tetapi kini tidak lagi. Malah ia boleh dianggap sebagai ‘perhiasan’ semata-mata. Jangan salah sangka dahulu. Ini bukanlah bermakna tiada langsung yang menonton televisyen. Masih ada tetapi, boleh dikatakan rata-rata diantara kita lebih gemar menonton kandungan video menerusi telefon pintar sahaja. Bukan sekadar memudahkan penggunaan. Malah, segala video dan filem kegemaran boleh ditonton di mana-mana sahaja – asalkan adanya capaian internet bersama-sama dengannya.

Tetapi persoalannya sekarang, apakah pilihan telefon pintar yang mampu menyediakan pengalaman tontonan memuaskan? Ditambah pula dengan lambakan telefon pintar di pasaran yang canggih dan bermacam reka bentuk. Pastinya sukar untuk anda sebagai pengguna membuat pilihan, bukan? Kemudian, kalau perasan kebanyakan di antara kita juga lebih selesa dengan telefon pintar yang mesra penggunaan sebelah tangan. Benar atau tidak?

Telefon Pintar Yang Cukup Sifat

Baiklah, usah pening kepala. Sarat dengan perkakasan mengagumkan, Samsung Galaxy A32 adalah definisi sebenar telefon pintar tanpa sempadan. Sesungguhnya, ia adalah telefon pintar yang cukup sifatnya dan serba-serbi lengkap. Setiap elemen yang disertakan juga mempunyai nilai yang cukup menarik. Malah, setiap satu daripadanya juga dirancang cukup teliti oleh pihak pereka Samsung. Sehinggakan, ianya mampu memberi kebebasan kepada pengguna sendiri untuk merasai pengalaman baharu yang cukup hebat!

Masih tidak percaya? Lihat sahaja di sini, rekaan fizikalnya yang ada nipis dan ringan – sekaligus membuatkan telefon pintar ini mudah sahaja untuk di simpan ke dalam apa juga beg atau poket kecil. Kemudian, rekaan sisinya yang membulat juga mampu menjadikan telefon pintar ini lebih selesa dalam genggaman. Tidak habis di situ, saiznya yang ideal juga sangat mesra dengan penggunaan sebelah tangan – lantas memudahkan jari untuk mencapai setiap sudut penjuru paparan.

Saiz Skrin Ideal Untuk Semua Orang

Di Malaysia, Samsung Galaxy A32 boleh didapati dalam dua variasi berbeza – iaitu versi LTE dan 5G. Meskipun begitu, anda perlu tahu bahawa saiz pada model Samsung Galaxy A32 5G adalah sedikit lebih besar berbanding versi LTE. Di mana, Samsung Galaxy A32 LTE dibekalkan skrin berukuran 6.4-inci. Sementara itu, skrin Samsung Galaxy A32 5G pula bersaiz 6.5-inci. Akan tetapi, perbezaan sekitar 1-inci ini sebenarnya bukanlah satu masalah yang besar. Apa yang penting adalah kepuasan dalam pengalaman penggunaan terutama ketika menonton atau membuat panggilan video.

Tambahan pula, semua sedia maklum larangan perjalanan rentas negeri masih tidak dibenarkan. Pastinya, ramai diantara kita yang tidak boleh pulang ke kampung halaman untuk beraya. Jadinya, hanya melalui panggilan video sahajalah peluang untuk ‘bertemu’ dengan insan tersayang. Walaupun sambutan itu hanya diraikan secara maya, tetapi kepuasan yang dicari pasti dapat dirasai dengan Samsung Galaxy A32 ini.

Dengan keupayaan mod ultra-lebar pada kamera swafotonya juga, lebih ramai individu yang boleh dimuatkan dalam satu paparan skrin. Misalnya, anda juga boleh mengajak rakan-rakan terdekat untuk sama-sama sertai panggilan video. Barulah lega sedikit kerisauan hati ibu bapa melihat kita tidak keseorangan dan kesedihan di hari raya nanti. Di samping itu, anda juga boleh menikmati lebih banyak paparan kandungan dalam satu skrin sahaja. Misalnya, ketika membaca sebarang artikel yang agak panjang. Anda tidak perlu bersusah payah untuk menatal dengan kerap. Sebaliknya, anda kini boleh fokus sahaja pada kandungan dengan lebih lama tanpa sebarang gangguan.

Paparan 90Hz Beri Kepuasan Tanpa Sempadan

Selain daripada saiz yang ideal, paparan kedua-dua telefon pintar ini juga mampu menghasilkan visual yang sangat mantap meskipun disertakan panel skrin yang berbeza. Untuk pengetahuan semua, Samsung Galaxy A32 LTE menyokong skrin Super AMOLED dengan resolusi FHD+. Berbeza dengan Samsung Galaxy A32 5G pula yang dilengkapi skrin TFT LCD HD+. Meskipun begitu, prestasi skrin pada kedua-duanya berada di tahap yang cukup memuaskan. Ia adalah skrin yang terang, jelas dan cantik untuk digunakan. Olahan warna juga cukup baik dengan jaminan kualiti paparan yang tepat dan seimbang. Pada masa sama, penggunaan rekaan bertakuk kecil padanya juga langsung tidak mendatangkan sebarang masalah.

Dengan semua kehebatan ini, dapatlah anda menonton pelbagai filem dan drama kegemaran tanpa batasan. Tambahan pula, cuti hari raya boleh dikatakan waktu yang sangat sesuai untuk menghabiskan segala drama yang masih berbaki. Di samping itu, telefon pintar ini juga boleh dimanfaatkan untuk banyak perkara – termasuklah pengalaman permainan yang sempurna tanpa kecacatan pada grafik. Sebabnya, Samsung Galaxy A32 LTE memberikan sedikit kelebihan dengan sokongan skrin kadar segar semula yang tinggi 90Hz. Kalau perasan, ia juga seakan menjadi trend semasa untuk sesebuah telefon pintar mempunyai skrin dengan kadar segar semula yang tinggi.


Bagi mengulas sedikit mengenai penawaran lain. Samsung Galaxy A32 LTE dipadankan dengan Cip Mediatek Helio G80, memori 8GB RAM, storan dalaman 128GB, kuad-kamera dengan sensor utama 64-Megapixel, kamera swafoto 20-Megapixel dan bateri 5000mAh. Untuk Samsung Galaxy A32 5G pula, ia dilengkapi cip MediaTek Dimensity 720 5G, memori 8GB RAM, storan dalaman 128GB, kuad-kamera dengan sensor utama 48-Megapixel, kamera swafoto 13-Megapixel dan bateri juga sebesar 5000mAh.

Jadi, bagaimana? Adakah anda berminat untuk memilikinya satu? Lebih baik dapatkan segera hari ini juga sementara stok masih ada. Samsung Galaxy A32 LTE dijual pada harga RM1099. Sementara itu, Samsung Galaxy A32 5G pula berharga RM1199 sahaja. Cara mendapatkanya juga mudah, anda boleh membelinya menerusi beberapa saluran berbeza termasuk kedai atas talian atau pengedar sah Samsung di seluruh Malaysia.

Tidak ketinggalan, Samsung Malaysia juga kini mengadakan promosi menarik untuk pembelian mana-mana model Samsung Galaxy A32 khusus untuk masa terhad. Sempena Hari Raya Aidilfitri ini, dengan setiap pembelian Galaxy A32 atau A32 5G ini pembeli akan menerima peranti Galaxy SmartTag yang bernilai RM 209. Promosi ini akan tamat pada 31 Mei 2021 dan maklumat lanjut mengenai promosi Samsung Raya Bermakna ini boleh diperoleh disini.

Dan bagi mereka yang memilih Galaxy A32, setiap pembeliannya akan disertakan dengan jaminan selama setahun Samsung Care+ (bernilai RM110) secara percuma! Apa yang menariknya, jaminan ini merangkumi sebarang kerosakan – sama ada kerosakan secara fizikal mahupun berpunca daripada air. Ketahui lebih lanjut mengenai Samsung Care+ di halaman rasmi mereka. Promosi ini juga akan berakhir pada 31 Mei 20201.

Penafian: Advertorial dari Samsung Malaysia

komen


© Amanz / 2022 Kami