Clipt Adalah Aplikasi Papan-Klip Yang Boleh Digunakan Secara Rentas-Platform Daripada OnePlus

Diterbitkan pada Mei 9, 2021. oleh .

OnePlus pada bulan lepas telah mematikan perkhidmatan perkongsian fail tersendiri mereka, File Dash. Ini adalah kerana, mereka ingin fokus kepada penggunaan Nearby Share. Tetapi, OnePlus nampaknya ada perancangan untuk masa depan dengan sistem perkongsian fail baharu yang tersendiri.

Melalui OneLab, iaitu syarikat pembangunan menguji pelbagai aplikasi seakan Google Area 120, mereka telah hadir dengan Clipt. Ia adalah aplikasi dan juga pemalam untuk papan klip yang boleh diakses secara rentas-platform. Salin teks daripada peranti Android, boleh terus tampal pada komputer. Atau pindahkan apa jua fail dan imej daripada sesebuah telefon pintar dan boleh terus muat turun daripada pelayar web Chrome.

Clipt boleh digunakan melalui aplikasi Android dan juga pemalam Chrome dan ia boleh digunakan secara rentas-platform daripada telefon ke komputer. Aplikasi untuk iOS masih lagi dalam pembangunan. Tetapi jika pengguna macOS ingin mencuba, anda boleh guna melalui pelayar web Chrome.

Clipt juga menggunakan akaun Google dan perlu mengakses storan Google Drive anda. Di mana, perkhidmatan ini hanya boleh digunakan jika anda log masuk akaun Google yang sama pada telefon dan komputer. Untuk privasi dan sekuriti, Clipt hanya akan simpan maksimum 10 jenis fail termasuk teks, imej atau yang lain. Jika ada yang baru disalin atau ingin dikongsi, ia akan padam 10 yang lama dan ganti yang baru.

komen


© Amanz / 2023 Kami