Amazon Hadir Dengan Perkhidmatan Penstriman Video Percuma “MiniTV” Melalui Aplikasi E-Dagang Mereka Di India

Diterbitkan pada Mei 16, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Amazon Prime Video adalah aplikasi penstriman video popular yang menawarkan banyak kandungan menarik. Di Malaysia, ia boleh diakses tanpa VPN tetapi harga langganan adalah dalam USD. Platform ini seperti platform lain turut mempunyai kandungan asli seperti siri animasi, siri TV dan filem.

Di India, Prime Video ditawarkan pada harga sekitar RM18 sahaja. Ia murah, tetapi kandungan agak terhad. Jika anda akses di Malaysia, anda akan lihat banyak kandungan Tamil, Bollywood dan pelbagai lagi. Terkini di India, Amazon menawarkan sesuatu yang berbeza pula. Melalui aplikasi e-dagang mereka, Amazon Shopping, UPI, Money Transfer, Bill Payment, mereka memperkenalkan perkhidmatan penstriman video percuma MiniTV.

Platform ini menawarkan kandungan siri-web, rancangan komedi, kandungan memfokuskan berita teknologi, makanan, kecantikan dan juga fesyen. Kandungan yang ditawarkan disediakan oleh studio terkenal seperti TVF dan Pocket Aces. Para pelawak terkenal India juga turut hadir dengan kandungan masing-masing.

Amazon dikatakan mengikut jejak langkah Flipkart yang sudah memulakan strategi ini sejak 2019 lagi. Mereka dikatakan menawarkan platform ini untuk menarik lagi pengguna untuk menggunakan perkhidmatan mereka.

komen


© Amanz / 2022 Kami