Clubhouse Akan Menawarkan Aplikasi Android Untuk Pengguna Seluruh Dunia Pada Minggu Ini

Diterbitkan pada Mei 17, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Clubhouse merupakan salah satu aplikasi yang hanya ditawarkan untuk pengguna iPhone sehingga kini, dimana ia merupakan salah satu bentuk rangkaian media sosial berasaskan suara, membolehkan pengguna berbincang melalui audio sahaja pada platform berkenaan.

Sejak ditawarkan untuk iOS sebelum ini, ia telah berjaya menarik ramai menggunakannya untuk membincangkan pelbagai topik, termasuk berkaitan ekonomi, politik, isu semasa, keusahawanan, dan sebagainya. Malah di Malaysia sendiri, ramai yang telah menggunakannya, termasuk seperti Tun Mahathir, Khairy, dan sejumlah usahawan dan pelabur.

Clubhouse sebelum ini telah menawarkan aplikasi Android dalam bentuk beta untuk pengguna di Amerika Syarikat. Kini, mereka turut menyasarkan untuk memperkenalkan aplikasi berkenaan untuk pengguna seluruh dunia pada minggu ini.

Clubhouse menyasarkan memperkenalkan akses mengikut negara sepanjang minggu ini, dan ia dijangka dibuka kepada semua pengguna Android menjelang hari Sabtu ini.

Apa pun, seperti biasa, walaupun aplikasi boleh dimuat-turun semua, pengguna masih perlu mempunyai jemputan sebelum dapat menggunakannya.

komen


© Amanz / 2022 Kami