Rekaan Dan Spesifikasi Sony Xperia Ace II Tertiris – Kembalinya Era Peranti Padat?

Diterbitkan pada Mei 18, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Di zaman peranti-peranti kebanyakannya hadir dengan saiz paparan sekurang-kurangnya 6 inci, Sony nampaknya salah satu daripada segelintir pembuat peranti yang masih lagi berdegil dengan peranti-peranti yang mempunyai rekaan yang padat.

Melalui beberapa tirisan rekaan dan spesifikasi di internet, Sony dilihat bakal memperkenalkan sebuah peranti yang dinamakan Sony Xperia Ace II. Sejumlah butiran peranti ini diperlihatkan melalui konsol Google Play yang memperlihatkan spesifikasi peranti-peranti Android.

Xperia Ace II ini dikatakan akan hadir dengan paparan bersaiz 5.5 inci dengan resolusi 1496×720 dengan nisbah aspek 2:1. Spesifikasi dalaman peranti ini juga diperlihatkan, dimana ia akan dikuasakan CPU MediaTek Helio P35, sebuah cip pemprosesan kelas pertengahan, memori sebanyak 4GB.

Spesifikasi khusus kamera peranti Xperia Ace II ini tidak diketahui, tetapi daripada apa yang boleh dilihat, ia hadir dengan sistem dwi-kamera dan sebuah flash.

Setakat ini ia masih tidak diketahui lagi bilakah Sony akan melancarkan peranti pintar ini, tetapi berdasarkan tarikh pelancaran peranti mereka yang lain seperti Sony Xperia 1 III dan Xperia 10 III yang hanya akan hadir sekitar Julai tahun ini, ia mungkin tidak akan diperlihatkan untuk beberapa bulan lagi.

komen


© Amanz / 2022 Kami