Cari @ Amanz

Rangkaian peranti boleh-pakai Garmin di Malaysia kini dipelbagaikan lagi dengan penawaran lebih banyak model baharu. Melaluinya, Garmin Venu 2 dan Venu 2S dilihat telah mula ditawarkan buat pengguna tempatan.

Kedua-duanya membawakan tanda harga yang sama iaitu RM1,799 untuk seutas dan akan mula dijual bermula bulan Jun hadapan. Namun begitu, sesi pra-tempahannya telah dibuka untuk pengguna yang berminat untuk membuat tempahan awal.

Dari segi spesifikasi, Garmin Venu 2 hadir dengan skrin bersaiz 1.3-inci AMOLED bersama tubuh sebesar 45mm. Sementara itu, Garmin Venu 2S pula dilengkapi skrin 1-inci AMOLED dengan tubuh 40mm. Kedua-duanya turut dipadankan dengan kaca Gorilla Glass 3, bezel logam dan tubuh polikarbonat. Kemudian, ia turut dilengkapi tali yang diperbuat daripada silikon tetapi masih terdapat pilihan aksesori yang diperbuat daripada kulit bagi yang mahukan rekaan lebih formal.

Tidak ketinggalan, Garmin Venu 2 dan Venu 2S turut dilengkapi pelbagai sensor seperti kemampuan menjejak tidur, tapak, nadi, oksigen dalam darah, lokasi, kitaran haid dan banyak lagi. Tidak habis disitu, ia juga menyokong kemampuan kalis air 5ATM, storan sehingga 7GB dan sistem pembayaran Garmin Pay.

Kapasiti bateri tidak didedahkan secara khusus. Namun, bateri Garmin Venu 2 mampu bertahan sehingga 11 hari atau 8 jam sekiranya penjejakan GPS diaktifkan sepanjang masa. Venu 2S pula boleh bertahan sehingga 10 hari atau 7 jam sekiranya penjejakan GPS diaktifkan.

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd