KJ Mohon Maaf Kerana Masalah Web Ketika Tempahan Vaksinasi AstraZeneca – Akan Masukkan AZ Ke PICK Kembali

Diterbitkan pada Mei 27, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Khairy Jamaluddin hari ini memohon maaf kepada semua pihak yang mengalami masalah ketika melayari web untuk membuat tempahan vaksinasi AstraZeneca pusingan kedua semalam – 26 Mei 2021, terutamanya untuk mereka yang tidak berjaya mendapatkan slot.

Ketika tempahan vaksinasi AstraZeneca pusingan kedua, ramai pengguna mengalami masalah ketika membuat tempahan – seperti membuat pilihan tarikh dan lokasi.

KJ turut menambah mengatakan pengalaman pengguna yang dilalui ketika tempahan berkenaan menyebabkan ramai yang kecewa akibat kegagalan sistem – dan sepatutnya ia dilaksanakan dengan lebih baik lagi.

Bergerak ke hadapan, pihak berkuasa telah mengambil keputusan untuk memasukkan kembali bekalan vaksin AstraZeneca akan datang didalam sistem senarai vaksin arus perdana PICK – dan bukannya perlu pendaftaran manual.

Sebelum ini, AstraZeneca telah ditawarkan dalam bentuk tempahan kerana ramai yang tidak begitu yakin dengan vaksin berkenaan. Namun, dengan lebih ramai yang menyatakan hasrat untuk mendapatkannya, kini pihak berkuasa memilih untuk memasukkannya kembali dalam senarai vaksin arus perdana PICK.

Dengan perubahan ini juga, tiada lagi pendaftaran khusus untuk AstraZeneca menggunakan web akan dilakukan, dan masalah seperti semalam tidak lagi akan berlaku. Pengguna yang masih belum mendaftar untuk senarai vaksin arus perdana PICK boleh melakukannya melalui web rasmi atau aplikasi MySejahtera seperti sebelum-sebelum ini.

komen


© Amanz / 2022 Kami