Predator Connect X5 Dan Predator Connect D5 Ialah Peranti Penghala Yang Boleh Menyambungkan Komputer Ke Rangkaian 5G

Diterbitkan pada Mei 28, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Peranti pintar dengan sokongan 5G sudahpun banyak hadir di pasaran, tidak kira di Malaysia atau dimana-mana sahaja, walaupun jika sesebuah negara itu belum lagi hadir dengan sambungan rangkaian generasi tersebut itu.

Sebagai persediaan untuk masa hadapan dimana ia lebih tersedia kelak, Acer telah memperkenalkan dua peranti penghala yang boleh disambungkan ke rangkaian 5G, dan menyambungkan komputer riba ke sambungan internet yang pantas.

Pertama ialah Predator Connect X5, iaitu sebuah penghala yang bukan sahaja hadir dengan sokongan untuk rangkaian WiFi6, tetapi juga boleh disambungkan ke rangkaian 5G untuk menyambungkan komputer dan peranti-peranti pintar ke rangkaian internet yang sangat pantas.

Apa yang menarik lagi mengenai penghala ini ialah Acer mengatakan ia boleh menyambungkan sebanyak 256 peranti ke rangkaian yang sama sekaligus tanpa masalah. Enjin Intel Killer Prioritization dan Predator Connection Manager terbina akan mementingkan peranti yang menggunakan sambungan internet terbanyak disamping memastikan bahawa peranti-peranti lain masih boleh melayari internet tanpa masalah.

Peranti penghala kedua ialah dongel Predator Connect D5 5G iaitu sebuah dongel 5G yang boleh menyambungkan komputer desktop dan komputer riba anda ke rangkaian 5G dengan cepat dan mudah. Dongel ini disambungkan ke komputer riba anda melalui sebuah palam USB 3.1 Type-C dan hadir dengan penyejuk dalaman terbina untuk memastikan ianya beroperasi secara optimal.

Acer mengatakan bahawa kedua-dua peranti penghala Predator Connect X5 dan Predator Connect D5 ini akan diperkenalkan di pasaran-pasaran terpiliha dalam masa yang terdekat ini.

komen


© Amanz / 2022 Kami