Lenovo Mungkin Akan Memperkenalkan Komputer Riba ThinkPad Dengan Kad Grafik NVIDIA GeForce RTX Yang Belum Diumumkan

Diterbitkan pada Jun 3, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Siri komputer riba Lenovo ThinkPad lazimnya dikenali orang ramai sebagai siri komputer riba produktiviti nipis dan ringan kelas premium untuk kelas eksekutif.

Terkini, terdapat ura-ura bahawa Lenovo akan memperkenalkan sebuah siri ThinkPad baru yang hadir dengan spesifikasi gaming, dan lebih menarik lagi, akan tiba dengan model-model kad grafik yang belum diumumkan lagi.

Melalui tirisan daripada VideoCardz, Lenovo dikatakan akan memperkenalkan komputer riba yang bernama ThinkPad X1 Extreme G4 yang dilengkapi dengan CPU Intel Tiger Lake-H, memori DDR4 sebanyak 64GB dan juga pilihan kad grafik NVIDIA Ampere ataupun GeForce RTX 3000.

Spesifikasi lain yang tertiris ini termasuklah kehadiran paparan skrin 16 inci dengan pilihan paparan 4K dengan kadar segar semula 120Hz dan nilai kecerahan setinggi 600 nits.

Apa yang menarik mengenai ini ialah pilihan kad grafik yang diperlihatkan melalui komputer riba ini ialah NVIDIA GeForce RTX 3070 Super dan juga NVIDIA GeForce RTX 3080 Super. Ini adalah berbeza dengan NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti dan GeForce RTX 3080 Ti yang diperkenalkan tempoh hari.

Pertama ialah siri GeForce RTX 3080 dan 3070 Ti yang dilancarkan adalah khusus untuk komputer desktop, manakala siri GeForce RTX 3080 dan 3070 Super yang diperlihatkan ini akan hadir pada platform komputer riba, mungkin lebih berkuasa berbanding dengan model RTX 3080 dan RTX 3070 asas.

Setakat ini, semua butiran yang diperlihatkan ini boleh dikatakan sebagai ura-ura sahaja, tetapi kebanyakan bukti yang diperlihatkan untuk peranti-peranti lain sebelum ini boleh dikatakan telahpun menjadi kenyataan. Bilakah Lenovo akan hadir dengan kenyataan rasmi mengenai peranti-peranti ini, kita mungkin akan ketahui di masa akan datang.

komen


© Amanz / 2022 Kami