Astro Menawarkan Siaran 4K HDR Dengan Dolby Atmos Untuk UEFA Euro 2020 dan Sukan Olimpik Tokyo

Diterbitkan pada Jun 4, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Teknologi sentiasa berubah dan kini penawaran kandungan 4K dengan sokongan HDR sudah dianggap perlu pada pelbagai platform pensriman. Astro hari ini mengumumkan mereka akan mula menawarkan kandungan 4K HDR dengan Dolby Atmos ketika berlangsungnya temanya UEFA Euro 2020 dan Sukan Olimpik Tokyo.

Ini adalah pertama kali mereka menawarkan kandungan yang bukan sahaja beresolusi tinggi tetapi dengan penawaran warna yang lebih hidup serta lebih terang berbanding sebelum ini. Format HDR disokong bersama dengan Dolby Vision pada televisyen yang menyokongnya. Ciri ini hanya boleh diakses pelanggan menerusi set TV Astro Ultra Box sahaja pada waktu ini dan tidak menerusi aplikasi Astro GO.

Kesemua 51 permainan di UEFA Euro 2020 akan ditawarkan dalam format 4K HDR tetapi hanya sesetengah acara di Sukan Olimpik Tokyo akan ditawarkan dalam format yang sama. Astro turut mengumumkan Interactive Mode apabila menonton siaran UEFA Euro 2020 menerusi aplikasi Astro GO. Pelanggan boleh mengakses gol dan sorotan insiden penting setiap perlawanan menggunakan Interactive Mode.

UEFA Euro 2020 akan berlangsung dari 12 Jun hingga 11 Julai 2021. Astro berkata mereka akan menambah sokongan 4K HDR dengan Dolby Atmos pada kesemua perlawanan liga utama mereka dalam masa terdekat.

komen


© Amanz / 2022 Kami