NVIDIA Tiada Pelan Untuk Memasuki Pasaran Peranti Pintar – Akan Fokus Kepada GeForce Now Buat Masa Ini

Diterbitkan pada Jun 8, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Beberapa hari lalu, AMD telah mengumumkan bahawa mereka akan bekerjasama dengan Samsung untuk membangunkan teknologi cip grafik yang akan membolehkan peranti-peranti mereka untuk tampil hadir dengan kuasa pemprosesan grafik berkuasa, dan menyokong sejumlah teknologi baru seperti Ray-tracing.

CEO NVIDIA, Jensen Huang baru-baru ini ditanya jika syarikat tersebut mempunyai sebarang pelan untuk mengikuti langkah AMD, dan menurut beliau buat masa ini mereka tidak mempunyai sebarang pelan untuk membangunkan cip grafik khusus untuk tujuan tersebut.

Beliau mengatakan lagi ia bukanlah kerana NVIDIA tiada minat untuk memasuki pasaran permua, tetapi fokus mereka adalah lebih kepada membolehkan orang ramai untuk menikmati bermain permainan komputer pada peranti pintar, dan untuk ini, mereka sudahpun hadir dengan perisian penstriman permainan GeForce Now.

Menurut Jensen Huang, GeForce Now kini mempunyai 10 juta pelanggan dari 70 negara di seluruh dunia dan mereka sedang memperbaiki pengalaman gaming pada peranti-peranti pintar, memudahkan pengguna untuk menikmati permainan PC mereka tidak kira di mana mereka berada.

Walaupun begitu, Jensen turut mengatakan bahawa sekiranya minat dan pasaran permua dilihat beralih kepada keperluan grafik terbina yang lebih tinggi, mereka pastinya akan memasuki pasaran tersebut dan menawarkan komponen yang bersesuaian dengan keperluan pembangun dan pelanggan permua di masa akan datang.

Komen sekarang

komen

© Amanz / 2022 Kami