Tablet Untuk Kanak-Kanak Huawei MatePad T 10 Kids Edition Dilancarkan Dengan Tongkat Terbina

Diterbitkan pada Jun 19, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Huawei MatePad T 10 Kids Edition telah dilancarkan di Indonesia dan dari namanya anda boleh mengagak ia adalah tablet yang menyasarkan pengguna kanak-kanak. Tubuh peranti mempunyai bingkai silikon yang tahan lasak serta tongkat terbina untuk memudahkan sesi pembelajaran atas talian serta menonton video di atas meja.

Ia dilengkapi skrin 9.7″ IPS LCD beresolusi 1,280 x 800 pixel, dijana cip Kirin 710, memori sebesar 2GB RAM, storan sebesar 32GB dan bateri sebesar 5100 mAh yang sekadar menyokong pengecasan 5W. Apabila sedang dicas tablet tidak boleh digunakan bagi menggalakkan anak-anak supaya berehat dari menggunakannya untuk seketika.

Kamera utama sebesar 5MP diletakkan di bahagian belakang manakala kamera swafoto sebesar 2MP di hadapan. Sistem operasi yang digunakan masih lagi Android 10 dengan pelancar EMUI 10.1. Agak aneh kerana ia masih tidak menggunakan HarmonyOS yang baru sahaja dilancarkan.

Ciri menari yang disertakan ialah secara lalai ia menggunakan mod Kid’s Corner Huawei yang membolehkan ibu bapa mengawal aplikasi, masa penggunaan dan banyak lagi secara terus. Terdapat juga sebuah stylus dengan tempat simpanan terbina. Peranti turut menyokong SIM untuk sambungan LTE dan WiFi.

Huawei MatePad T 10 Kids Edition dijual pada harga 2,900,000 Rupiah (~RM828) sebuah.

Sumber Huawei

komen


© Amanz / 2022 Kami