Huawei Akan Melancarkan Aplikasi My Huawei Bagi Menawarkan Khidmat Bantuan Pengguna Di Malaysia

Diterbitkan pada Jun 23, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Huawei mengumumkan bahawa mereka bakal menawarkan My Huawei App untuk pengguna di Malaysia tidak lama lagi. Ia merupakan gabungan aplikasi khidmat bantuan pengguna dan komuniti bagi mencari perkhidmatan yang betul, di samping berkongsi pengalaman dengan pengguna lain.

Melaluinya, ia mengintigrasikan pelbagai ciri yang diperlukan oleh pengguna berkaitan produk Huawei. Pada masa sama, pengguna juga tidak lagi memerlukan aplikasi yang berbeza untuk ketahui pelbagai kemaskini menarik. Ianya seakan-akan Poco dan OnePlus yang aktif dengan komuniti serta aplikasi forum masing-masing. Melaluinya, komuniti dan wakil dapat membantu antara satu sama lain.

Untuk mengakses aplikasi ini, pengguna hanya perlu menaik-taraf aplikasi Support menerusi kemaskini automatik pada AppGallery. Sebagai alternatif, ianya juga boleh dikemaskini secara manual pada AppGallery dengan cara klik pada pautan ‘kemaskini’ atau membuat carian untuk muat-turun aplikasi.

Kemas kini My Huawei App akan tersedia untuk peranti dengan versi EMUI 8.0 atau ke atas. Setakat ini, ia masih dilabelkan sebagai beta dan hanya eksklusif untuk pengguna siri Huawei P40 (Huawei P40, P40 Pro, P40 Pro Plus). Tetapi, Huawei memaklumkan ia akan ditawarkan dengan lebih meluaskan pada 24 Jun 2021.

Sumber : Huawei Malaysia

komen


© Amanz / 2022 Kami