Lenovo Memperkenalkan Siri Paparan Skrin ThinkVision Untuk Tujuan Produktiviti Di Dalam Dan Di Luar Pejabat

Diterbitkan pada Jun 24, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Sewaktu pengumuman produk mereka bersempena acara Mobile World Congress 2021, Lenovo telah memperkenalkan siri komputer riba ThinkPad terbaru mereka yang terdiri daripada Lenovo ThinkPad X1 Extreme gen 4 dan juga siri Lenovo ThinkPad L13.

Untuk mereka yang memerlukan paparan tambahan untuk meningkatkan lagi kadar produktiviti harian mereka, Lenovo juga telah memperkenalkan siri paparan skrin Lenovo ThinkVision yang cukup berguna untuk mereka yang bekerja di pejabat, rumah ataupun kawasan luar.

Model pertama yang diperkenalkan ialah paparan mudah-alih Lenovo ThinkVision M15, iaitu sebuah paparan bersaiz 15.6 inci dengan resolusi Full HD yang mempunyai nisbah aspek 16:10 yang nampaknya semakin popular dengan pengguna hari ini khususnya kerana saiz paparan yang lebih tinggi.

Untuk menguasakannya, anda hanya perlu menyambungkan sebuah kabel USB Type-C kepada komputer riba anda, dan ia mencukupi untuk mengaktifkan paparan tersebut dan melanjutkan paparan komputer riba anda.

Jika anda memerlukan sebuah paparan skrin yang lebih besar, Lenovo turut memperkenalkan paparan ThinkVision T24m-20 yang hadir dengan saiz 24 inci dengan resolusi Full HD juga. Salah satu kelebihan paparan ini ialah ia boleh disambungkan kepada komputer riba menggunakan palam USB Type-C sahaja yang boleh digunakan untuk menyalurkan kuasa, video dan audio dan hadir dengan ciri pengecasan 90W yang cukup berkuasa untuk mengecas komputer-komputer kelas produktviti yang menggunakan cip pemprosesan Intel siri-U tanpa masalah.

Satu aksesori tambahan yang boleh dimuatkan pada bahagian atas paparan skrin ini ialah webcam ThinkVision MC50 yang bukan sahaja boleh merakam video pada resolusi Full HD, tetapi juga hadir dengan mikrofon terbina yang membolehkan pengguna untuk menggunakan perisian telesidang dari pejabat ataupun rumah dengan cepat dan mudah.

Webcam ini boleh dipasang terus ke paparan ThinkVision T24m-20 dengan cepat, dan bahagian webcam boleh diubahsuai ketinggian dan lokasi memandang webcam dengan mudah.

Kesemua aksesori ThinkVision ini dijangka akan dilancarkan ke pasaran-pasaran terpilih pada suku ketiga tahun ini. ThinkVision M15 akan hadir dengan tanda harga €229, manakala ThinkVision T24m-20 akan dijual pada harga €299 dan ThinkVision MC50 akan dijual pada harga €99.

komen


© Amanz / 2022 Kami