Cari @ Amanz

Siri Mi 11 adalah siri telefon pintar Xiaomi terkini yang merangkumi daripada kelas pertengahan premium dan juga kelas mercu. Setiap peranti ini menawarkan sejumlah ciri dan fungsi menarik dengan fokus tersendiri dan dijual pada harga kompetitif berbanding pesaing.

Terkini melalui forum Reddit dan laman XDA, ramai pengguna dalam siri Mi 11 melaporkan peranti mereka mempunyai masalah sentuhan pada skrin. Apabila tatalan dilakukan, skrin dilihat tidak mendaftar maklum balas pengguna dan seakan tersangkut. Walaupun kami katakan MIUI 12.5 adalah antara yang terbaik, kerana menawarkan prestasi yang lebih seimbang – isu ini dilihat turut berlaku pada versi MIUI ini. Ada juga yang melaporkan ia berlaku pada versi MIUI 12.

Selain pengguna Mi 11, Mi 11 Ultra, Mi 11 Lite, pengguna Mi 10 Ultra, MI 10T Pto, Redmi Note 10 Pro dan Redmi Note 9S turut melaporkan masalah yang sama. Walaupun Xiaomi dikatakan sudah sedar akan masalah ini dan akan mengedarkan kemaskini tidak lama lagi yang membaiki isu sentuhan ini, mereka tidak memberikan sebarang garis masa bilakah kemaskini akan diedarkan. MIUI 12.5 pun masih belum diedarkan sepenuhnya kepada peranti yang mereka janjikan.

Sama-sama kita nantikan.

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd