Lenovo Memperkenalkan Siri Tablet Yoga Tab Baru Yang Dibangunkan Untuk Tujuan Produktiviti Dan Riadah

Diterbitkan pada Jun 28, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Pada minggu lepas, bersempena acara Mobile World Congress, Lenovo telah memperkenalkan sejumlah peranti komputer riba dan paparan yang dibangunkan khusus untuk tujuan produktiviti. Ini termasuklah siri komputer riba ThinkPad baru dan juga paparan skrin ThinkVision yang boleh digunakan untuk melanjutkan paparan peranti tidak kira di pejabat, rumah ataupun luar.

Terkini, Lenovo dilihat mengemaskini pilihan siri tablet mereka pula, yang mana mereka melancarkan tiga buah tablet baru, termasuklah Lenovo Yoga Tab 13, Lenovo Yoga Tab 11 dan juga Lenovo Tab P11 Plus di acara yang sama baru-baru ini.

Bermula dengan Lenovo Yoga Tab 13, ia adalah sebuah tablet bersaiz 13 inci dengan resolusi 2160×1350 yang dikuasakan CPU Qualcomm Snapdragon 870 dengan memori LPDDR5 sebanyak 8GB dan pilihan storan dalaman 128GB ataupun 256GB bergantung kepada keperluan pengguna. Ia juga menggerakkan sistem operasi Android 11.

Yoga Tab 13 ini disasarkan sebagai tablet produktiviti dan riadah premium, khususnya kerana paparan tablet ini hadir dengan nilai kecerahan 400nit yang cukup tinggi, bersama-sama dengan sokongan DolbyVision HDR yang menjanjikan olahan warna yang lebih cantik.

Bukan itu sahaja, Yoga Tab 13 ini juga boleh digunakan sebagai paparan lanjutan menggunakan kabel Mikro-HDMI ke USB-C yang disertakan, sama seperti sebuah paparan ThinkVision yang diperkenalkan sebelum ini. Dalam pada itu ia juga hadir dengan sokongan WiFi6, menjanjikan sambungan internet nirwayar pantas sekiranya anda menggunakan rangkaian tersebut.

Lenovo Yoga Tab 11 pula ialah sebuah tablet 11 inci dengan resolusi 2000×1200 yang dikuasakan CPU MediaTek Helio G90T dengan pilihan konfigurasi memori dan storan 8GB+256GB ataupun 4GB+128GB dan juga menggerakkan sistem operasi Android 11.

Tablet ini hadir dengan saiz rekaan yang sedikit lebih kecil berbanding dengan Yoga Tab 13, tetapi hadir dengan rekaan yang hampir sama, seperti penggunaan tapak yang boleh digunakan sebagai cara untuk menggantung tablet ini supaya ia boleh ditonton seperti sebuah televisyen tergantung.

Untuk Yoga Tab 11 ini, ia juga hadir dengan ciri Google Kids Space terbina yang mana ia boleh digunakan untuk tontonan anak kecil apabila diperlukan.

Jika sesuatu yang lebih memfokuskan kepada produktiviti ialah sesuatu yang lebih diingini, Lenovo Yoga Tab P11 Plus mungkin lebih untuk anda. Ia hadir dengan spesifikasi yang sama dengan Yoga Tab 11, tetapi hadir dengan pilihan untuk pek papan kekunci yang boleh digunakan untuk meningkatkan tahap produktiviti tablet ini.

Menurut Lenovo, tablet-tablet seperti Lenovo Yoga Tab 13 dan Yoga Tab 11 akan tiba di pasaran-pasaran terpilih pada bulan Jun dan Julai, tetapi untuk Lenovo Yoga Tab P11 Plus, ia akan ditawarkan di pasaran Malaysia bermula bulan Julai pada harga RM1799.

komen


© Amanz / 2022 Kami