#LG

LG Malaysia Bakal Membawa Masuk Siri LG OLED Z1 Dan LG OLED G1 – Hadir Dengan Skrin OLED 88-Inci 8K Dan Rekaan Nirbingkai Penuh

Diterbitkan pada Jun 29, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

LG Malaysia bakal membawa masuk beberapa televisyen mereka daripada siri LG OLED Z1 dan siri LG OLED G1 versi 2021 dengan panel OLED terbaru, LG OLED Evo. Ia adalah panel OLED dengan teknologi terang-kendiri (self-lit), menjalakan sistem operasi webOS baharu, hadir dengan rekaan nirbingkai penuh, dijana dengan cip pemprosesan baharu dengan kuasa kecerdasan buatan lebih berkuasa serta mempunyai resolusi sehingga 8K dan saiz mencapai 88-inci.

Melalui televisyen baharu dengan panel OLED terang-kendiri ini, ia turut hadir dengan sela-masa rendah dan masa maklum balas yang singkat khusus untuk mereka yang mempunyai konsol. Sokongan NVIDIA G-Sync dan AMD FreeSync turut tersedia, sokongan kadar segar semula tinggi adaptif, sokongan ALLM dan eARC untuk mengoptimasikan lagi prestasi permainan video pada konsol.

Setiap televisyen ini juga akan hadir dengan profil warna HGiG, sistem paparan Dolby Vision, sistem audio Dolby Atmos, dan paparan mod Filmmaker Mode untuk pengalaman menonton filem lebih baik. Setiap televisyen ini dijana dengan cip pemprosesan α (Alpha) 9 Gen4 AI, perlindungan mata pengguna TÜV Rheinland dan untuk penggemar suka, turut disediakan sistem notifikasi skor dan OLED Motion Pro untuk pergerakan yang lebih lancar.

LG Malaysia turut akan membawa masuk siri LG OLED C1 versi baharu dengan sokongan ciri dan fungsi baharu di atas dengan saiz 48-inci pada harga lebih mampu milik. Siri LG OLED Z1 dan LG OLED G1 turut mempunyai piliha 4K dan saiz lebih kecil bagi menepati citarasa semua orang. Harga dan model spesifik yang akan dibawa masuk akan diumumkan tidak lama lagi.

komen


© Amanz / 2022 Kami