Skim Internet SISM40 Boleh Dimohon Bermula 1 Julai – Subsidi Untuk Langganan Pelan Internet Rumah

Diterbitkan pada Jun 30, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Pada awal bulan ini, kerajaan Selangor telah mengumumkan kerjasama dengan Telekom Malaysia untuk memperkenalkan Skim Internet Selangor Kategori M40 (SISM40) yang mana pihak Telekom Malaysia, melalui perkhidmatan Unifi akan memperkenalkan penawaran pelan Internet untuk keperluan berbeza.

Melalui skim ini, pihak kerajaan Selangor dan Telekom Malaysia bukan sahaja akan memperkenalkan lapan pakej internet melalui tiga pakej, termasuklah Pakej Keluarga, Pakej Bujang, dan Pakej Asas, tetapi juga akan memberi pengguna di Selangor rebat RM10-RM30 bergantung kepada keperluan mereka.

Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari mengatakan bahawa rakyat Selangor boleh mula memohon skim ini melalui Telekom Malaysia dan sebuah laman web telah dibangunkan untuk membolehkan rakyat Selangor untuk melihat apakah kelayakan memohon dan pelan-pelan yang boleh dilanggani oleh mereka.

Secara ringkasnya, untuk melanggan pelan SISM40 ini, pendaftar perlulah seorang pemastautin Selangor berumur 18 tahun keatas yang sudah menetap di Selangor selama sekurang-kurangnya lima tahun dan hanya boleh dilanggani oleh mereka yang belum lagi melanggan pelan internet Unifi.

Laman web tersebut juga memperlihatkan pelan-pelan untuk keluarga, orang bujang dan pelan asas bagi mereka yang hanya memerlukan sambungan internet yang asas.

Bagi mereka yang mahu melanggani pelan internet ini, anda boleh mula melakukannya melalui laman web SISM40 tersebut bermula 1 Julai ini.

Sumber: SISM40

komen


© Amanz / 2022 Kami