Instagram Akan Melalui Fasa Perubahan Drastik Dalam Bersaing Dengan TikTok – Bukan Lagi Aplikasi Perkongsian Gambar

Diterbitkan pada July 1, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Pihak Instagram hari ini berkongsi sejumlah perkembangan berkenaan platform mereka – yang dilihat ingin memfokuskan lebih kepada sokongan video berbanding pada hari ini. Empat perkara yang akan difokuskan dalam bulan-bulan akan datang oleh Instagram adalah Penerbit Kandungan, Video, Edagang, dan juga Permesejan.

Instagram mengatakan mereka kini bukan lagi aplikasi memfokuskan perkongsian gambar seperti kita tau pada suatu ketika dahulu, dan kini sedang melalui fasa perubahan drastik.

“Instagram kini bukan lagi aplikasi perkongsian gambar, atau gambar berbentuk petak. Dalam kajian, orang ramai ingin menggunakan Instagram untuk dihiburkan,” menurut ketua Instagram, Adam Mosseri.

Pihak Instagram turut melihat TikTok dan YouTube sebagai antara pesaing.

Instagram mengatakan dalam bulan-bulan akan datang, mereka akan memfokuskan lebih dalam memberikan pengalaman menonton video menyeluruh dan memudahkan perkongsian video yang dibangunkan untuk telefon.

Seperti ramai sedia maklum, langkah berkenaan dilihat selari dengan ke arah menjadi seumpama apa TikTok tawarkan pada hari ini.

Instagram pada hari ini sedia menawarkan Instagram Reels, tetapi ia tidak diketengahkan pada halaman utama, dan mempunyai tab khususnya tersendiri.

Adakah dengan perubahan baharu ini, kita akan melihat Instagram lebih mengetengahkan kandungan Reels dan IGTV kepada pengguna – dan menawarkan pengalaman video menyeluruh daripada tab utama, seperti TikTok?

komen


© Amanz / 2022 Kami