BytePlus Ialah Anak Syarikat ByteDance Membolehkan Syarikat Lain Mengimplimentasi Teknologi Kecerdasan Buatan TikTok

Diterbitkan pada July 5, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Orang ramai mungkin mengenali TikTok sebagai sebuah aplikasi perkongsian video ringkas yang digunakan oleh berjuta-juta pengguna di seluruh dunia dengan gimik boleh menggunakan lagu-lagu popular tanpa perlu risau mengenai isu hakmilik.

Disebalik aplikasi tersebut ialah beberapa sistem kecerdasan buatan yang membuatkan aplikasi ini cepat dan mudah digunakan oleh para penggunanya, dan algoritma carian dan perkongsian yang membuatkan mereka ketagih menggunakannya. Malah, sistem kecerdasan buatan ini adalah algoritma yang sama yang dimahui Microsoft, Redhat dan Walmart apabila syarikat-syarikat ini mahu membeli TikTok daripada Bytedance sebelum ini.

Terkini, akhirnya menyedari akan keuntungan yang boleh dibuat keatas sistem kecerdasan buatan ini, ByteDance telah membangunkan BytePlus, sebuah anak syarikat yang bertanggungjawab mencari para pelanggan baru yang berminat untuk membayar untuk menggunakan teknologi kecerdasan buatan ByteDance.

Diantara sistem yang ditawarkan termasuklah algoritma perkongsian kandungan yang mana ialah sistem kecerdasan buatan utama TikTok, efek tambahan masa nyata, penterjemahan automatik dan sebagainya.

BytePlus telahpun beroperasi sejak bulan Jun 2021, dan telah mendapat beberapa pelanggan yang menggunakan sistem kecerdasan buatan mereka, seperti Goat di Amerika Syarikat dan Chilibeli dari Indonesia.

Sumber: Financial Times

komen


© Amanz / 2022 Kami