Cari @ Amanz

SKMM Menyediakan Peta JENDELA – Memudahkan Anda Mengetahui Liputan Telekomunikasi Pada Sesuatu Kawasan

Oleh Aman

Link Copied!

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia kini dilihat telah mula menyediakan sebuah halaman khas, Peta JENDELA, yang mana memudahkan pengguna untuk menyemak dan mengetahui liputan perkhidmatan telekomunikasi di sesuatu kawasan.

Peta JENDELA menawarkan antaramuka khas yang membolehkan anda menyemak kawasan melalui paparan peta. Seterusnya, pada bahagian tepi, ia menyertakan informasi berkaitan liputan perkhidmatan jalur lebar tetap, perkhidmatan selular, akses jalur lebar tanpa wayar, dan juga siaran TV percuma.

Pengguna boleh melihat dengan mudah sama ada ia menyokong rangkaian 4G, atau terdapat sokongan rangkaian di sesuatu kawasan berkenaan atau sebaliknya.

Pengguna juga turut boleh mengaktifkan paparan liputan rangkaian dengan bermain pada petunjuk yang disediakan – sekaligus mengetahui kawasan liputan sesuatu perkhidmatan telekomunikasi berkenaan.

Peta JENDELA juga turut boleh digunakan pengguna dalam mencari beberapa kawasan atau lokasi perkhidmatan – seperti Pusat Internet Komuniti, atau Pejabat Pos, atau WiFi Komuniti.

Dengan pengenalan Peta Jendela ini, ia memudahkan lagi pengguna dalam mengetahui kawasan liputan – dan tidak perlu lagi risau atau menghabiskan masa lama dalam menyemak liputan di sesuatu kawasan di Malaysia. Bagi anda yang berminat, boleh menyemak portal khas Peta JENDELA hari ini.

Layari : Peta JENDELA

(Sumber : Lowyat)


Komen ()