Kandungan Gaming Netflix Akan Disasarkan Untuk Permua Terlebih Dahulu – Tiada Kos Tambahan Akan Diperkenalkan

Diterbitkan pada July 21, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Beberapa hari lalu kami ada melaporkan bahawa Netflix akan mula memperlihatkan penambahan fokus kandungan mereka terhadap penstriman gaming sekitar tahun hadapan, yang mana Netflix akan menawarkan perkhidmatan tersebut tanpa kos tambahan.

Ini termasuklah pengambilan Mike Verdu daripada Facebook Gaming yang mana beliau kini menjawat jawatan baruTimbalan Presiden Pembangunan Permainan Video untuk syarikat tersebut yang mana beliau akan memfokuskan kepada pembangunan kandungan interaktif untuk platform penstriman video tersebut.

Dalam surat yang dikarang oleh CEO Netflix, Reed Hastings kepada para pelabur Netflix, beliau mengesahkan bahawa fokus Netflix pada tahun hadapan adalah untuk membangunkan kandungan interaktif gaming yang akan menyasarkan kepada permainan mudah-alih, ataupun permua tanpa kos tambahan kepada pengguna, yang boleh dilihat sebagai sebuah ujian litmus samada penambahan kandungan baru ini akan menjadi popular di kalangan pelanggan mereka ataupun tidak.

Ini bukanlah kali pertama Netflix dilihat membangunkan kandungan permainan video untuk kandungan-kandungan original mereka. Permainan-permainan seperti Black Mirror Bandersnatch dan Stranger Things memperlihatkan populariti yang agak tinggi untuk permainan-permainan yang tidak begitu rumit dan boleh dimainkan untuk jangka-masa yang pendek, tetapi buat masa ini ia masih tidak diketahui lagi jika boleh menjadi sumber pendapatan yang baru untuk syarikat tersebut.

Setakat ini ia masih tidak diketahui lagi bagaimanakah Netflix dilihat mahu mengadaptasi kandungan baru ini kedalam platform mereka, dan apakah jenis permainan yang boleh ditawarkan oleh platform tersebut yang akan menarik minat bukan sahaja pelanggan sedia-ada, tetapi pelanggan baru mereka.

Sumber: Netflix

komen


© Amanz / 2022 Kami