Tesla Akan Membuka Rangkaian Pengecasan Supercharger Mereka Untuk Jenama Kenderaan Elektrik Lain Pada Penghujung Tahun Ini

Diterbitkan pada July 21, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Tesla, syarikat kenderaan elektrik yang dibangunkan oleh Elon Musk boleh dikatakan ialah syarikat yang dilihat orang ramai sebagai pelopor teknologi kenderaan alaf baru yang terkemuka di Amerika Syarikat dan sejumlah rantau di seluruh dunia.

Sistem pengecasan kenderaan elektrik mereka, yang dinamakan Supercharger dilihat sebagai sistem pengecasan kenderaan elektrik yang paling cekap di dunia, khususnya di masa apabila dunia masih tidak mempunyai sebuah piawaian pengecasan kenderaan elektrik yang boleh digunakan oleh jenama-jenama kenderaan yang membangunkan model-model kenderaan elektrik mereka sendiri.

Malah, Tesla dilihat sebagai salah satu daripada sejumlah kecil jenama pembuat kenderaan elektrik yang mempunyai sistem pengecasan kenderaan elektrik untuk perjalanan jarak jauh di dunia, dan menurut Elon Musk, ini adalah khususnya kerana kita masih tidak mempunyai piawaian asas untuk pengecasan kenderaan elektrik.

Akan tetapi, para pengguna kenderaan elektrik bukan Tesla nampaknya akan mempunyai lebih banyak pilihan pengecasan tidak lama lagi, kerana syarikat tersebut dikatakan akan membuka platform pengecasan mereka kepada kereta-kereta jenama lain sekitar penghujung tahun ini.

Dalam sebuah ciapan balas, Elon Musk mengesahkan perkara tersebut yang mana kami pasti akan menjadi berita gembira untuk pemilik kenderaan elektrik di bandar-bandar yang hadir dengan sokongan rangkaian Supercharger yang besar. Walaupun begitu, setakat ini ia masih tidak diketahui lagi jenama-jenama automotif yang manakah akan mula menyokong platform pengecasan Supercharger ini.

komen


© Amanz / 2022 Kami