Siri Realme GT Master Edition Dilancarkan – Cip Snapdragon 870, Skrin 120Hz, Tri-Kamera Belakang

Diterbitkan pada July 21, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Siri Realme GT Master Edition dilancarkan secara rasmi dalam sebuah acara pelancaran di China, sebentar tadi. Ia didatangkan dalam dua model berbeza yang dikenali sebagai Realme GT Master Edition dan Realme GT Master Explorer Edition . Konsep rekaan pada kedua-dua telefon pintar ini menerima sentuhan eksklusif daripada pereka Jepun, Naoto Fukasawa.

Bercakap lebih lanjut mengenainya, Realme GT Master Edition dan Realme GT Master Explorer Edition mempunyai kemasan berasaskan kulit vegan dan jalur mendatar yang diinspirasikan daripada rekaan bagasi. Seterusnya, terdapat juga logo Realme bersama tanda tangan Naoto Fukasawa bersebelahan modul kamera.

Realme GT Master Edition

Untuk spesifikasi khusus, Realme GT Master Edition dilengkapi skrin bersaiz 6.43-inci Super AMOLED FHD+ dengan kadar segar semula 120Hz. Paparannya juga menyokong ciri tambahan seperti kemampuan memaparkan 100% gamut warna DCI-P3. Ia kemudiannya dipadankan dengan cip Snapdragon 778G dengan memori 8GB RAM (dengan tambahan 5GB RAM), storan dalaman sehingga 256GB dan bateri berkapasiti 4,300mAh (port sambungan USB-C) yang menyokong pengecasan 65W.

Lain-lain spesifikasi adalah sistem tri-kamera dengan tetapan 64-Megapixel (utama) + 8-Megapixel (Ulra-lebar) + 2-Megapixel (Makro) dan kebolehan merakam video dengan tetapan maksimum 4K. Kamera hadapan pula sebesar 32-Megapixel, selain ia juga menyokong sistem operasi Realme UI 2.0 berasaskan Android 11.

Realme GT Master Explorer Edition

Untuk Realme GT Master Explorer Edition pula, ia dilengkapi skrin 6.55-inci AMOLED FHD+ dengan kadar segar semula 120Hz. Paparannya di sini juga menyokong kemampuan memaparkan 100% gamut warna DCI-P3. Seterusnya, ia dijana oleh cip Snapdragon 870, memori sehingga 12GB RAM (dengan tambahan 7GB RAM), storan dalaman sehingga 256GB dan bateri 4,500mAh yang menyokong pengecasan 65W Smart Flash.

Tetapan kamera di belakang pula terdiri dengan 50-Megapixel (utama) (Sony IMX766) + 16-Megapixel (Ultra-lebar) (Sony IMX481) + 2-Megapixel untuk tujuan makro. Kamera hadapan pula sebesar 32-Megapixel yang digunakan untuk tangkapan gambar swafoto dan panggilan video. Lain-lain spesifikasi – pembesar suara stereo, port sambungan USB-C, Android 11 dan banyak lagi.

Untuk harga, Realme GT Master Edition dijual bermula RMB 2,399 (~RM1,569). Sementara itu, Realme GT Master Explorer Edition pula berharga bermula RMB2,899 (~RM1,896). Kedua-dua telefon pintar ini ditawarkan dalam empat warna menarik – iaitu Suitcase Grey, Suitcase Apricot, Dawn and Snow Mountain. Buat masa ini, kedua-duanya juga hanya ditawarkan untuk pasaran China sahaja.

Sumber : Realme GT Master Edition, Realme GT Master Explorer Edition

komen


© Amanz / 2022 Kami