Carian
Ujian Beta One UI 4 Berasaskan Android 12 Akan Ditawarkan Kepada Pengguna Galaxy S21 Di Korea Tidak Lama Lagi
July 29, 2021 Fahim Zahar

Sedang peranti lain yang masih lagi menguji Android 12 berasaskan kod AOSP yang Google tawarkan, Samsung nampaknya sudah bersedia untuk menguji Android 12 mereka dengan pelancar One UI. Seperti biasa, ujian beta One UI akan terhad kepada pengguna di Korea terlebih dahulu sebelum ditawarkan ke Amerika Syarikat, kemudian negara-negara Eropah dan barulah peringkat global.

Melalui Samsung Members, iaitu komuniti di mana pengguna Samsung berkongsi dan berbincang pelbagai perkara – One UI 4 telah diumumkan. Ia akan dibina berasaskan Android 12, dan terhad kepada pengguna Galaxy S21, S21+ dan S21 Ultra.

Samsung telah pun membuang pengumuman ini di komuniti mereka. Jadi masih tidak pasti bilakah ia akan ditawarkan kepada pengguna. Informasi mengenai ciri dan fungsi baharu juga masih tidak diketahui. Android 12 menawarkan talam notifikasi serba baharu, skrin kunci yang lebih padat dengan maklumat, privasi dan sekuriti yang lebih baik serta perubahan antaramuka.

Memandangkan AOSP Android 12 dan versi Beta pada Pixel sudah kelihatan seakan One UI, iterasi Samsung untuk Android 12 mereka pasti akan menawarkan sesuatu yang lebih menarik. Sama-sama kita nantikan.

Komen