Cari @ Amanz

Xiaomi Pulangkan Wang Pembelian Kepada Pembeli Xiaomi 1 – Menghargai Sokongan, Tiada Xiaomi Tanpa Mereka

Oleh Aman

Link Copied!

Xiaomi telah memperkenalkan Xiaomi 1 secara rasminya pada 16 Ogos 2011 yang lepas, dan kini bersempena dengan ulang-tahun ke-10, Xiaomi membuat pengumuman kejutan kepada para penyokong terawal mereka.

Lei Jun hari ini mengambil pentas utama dalam memperkenalkan sejumlah produk baharu ke pasaran, dan pada masa yang sama mengumumkan penghargaan untuk pengguna dan penyokong jenama Xiaomi.

Kini, Xiaomi telah menjadi antara syarikat terkemuka dunia, dan menduduki tangga kedua pengeluar peranti dunia. Namun, segalanya tidak akan bermula tanpa sokongan pembeli terawal jenama berkenaan.

Selari dengannya, Lei Jun mengumumkan kejutan dan mengatakan akan memberikan angpau bernilai 1999 Yuan untuk pembeli Xiaomi Mi 1.

Xiaomi mengatakan ketika Xiaomi 1 dijual pada harga 1999 Yuan, sebanyak 184,600 unit telah terjual, dan menjana pendapatan sebanyak 370 juta Yuan – iaitu pendapatan pertama Xiaomi. Pendapatan berkenaan telah membawa kepada perkembangan syarikat, sehingga ke hari ini.

Pembeli Xiaomi 1 boleh ke Mi Mall, dan mendapatkan angpau 1999 Yuan mereka. Disamping itu, pada ulang-tahunnya, 16 Ogos ini, pembeli berkaitan turut boleh membeli apa sahaja di Xiaomi Mall tanpa sebarang had dan sebagainya.


Komen ()