Cari @ Amanz

GrabFood kini menguji ciri baharu yang dinamakan sebagai “Priority Delivery” atau “Penghantaran Yang Diutamakan”. Melaluinya, penghantaran pembelian makanan kepada anda akan diberikan keutamaan, dan GrabFood menjanjikan beberapa perkara sekiranya gagal memenuhi janji berkenaan.

Untuk menggunakan ciri ini, ketika membuat tempahan, pengguna perlu klik pada pilihan “Priority Delivery”. Caj tambahan daripada biasa akan dikenakan, dan seterusnya penghantaran makanan kepada anda akan diberikan keutamaan.

Apa pun, pihak Grab menjanjikan yang mana pengguna akan menerima baucar RM15 untuk GrabFood secara automatik sekiranya tiada penghantar ditemui.

Pada masa yang sama, selain daripada itu, sekiranya penghantaran lambat, anda juga akan diberikan baucar. GrabFood mengatakan penghantaran lewat 15 minit akan diberikan baucar R10, sementara penghantaran lewat 30 minit akan diberikan baucar RM15. Penghantaran lewat ini adalah didefinasikan dengan tempoh penghantaran melangkaui tempoh masa yang disasarkan awal oleh sistem ketika membuat tempahan.

Ciri baharu ini dilihat telah tersedia diuji untuk beberapa pengguna, dan telah boleh digunakan. Bagi anda sendiri, apakah anda gemari ciri baharu ini?

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd