Cari @ Amanz

Microsoft Memperlihatkan Aplikasi Paint Baharu – Nafas Baharu Paint Selepas Berzaman Tidak Dikemaskini

Link Copied!

Aplikasi Paint pada sistem operasi Windows adalah perkara yang ikonik. Sejak Windows XP ketika saya masih sekolah rendah, saya akan bermain dengan aplikasi ini melakar, acah-acah pandai “menyunting” gambar menggunakannya, dan banyak lagi.

Tetapi sejak Windows 7, ia kekal sama dan tiada beza kecuali pada Windows 8 dengan sedikit perubahan yang tidak begitu ketara. Kini Windows 11 sudah sedia diuji dan versi stabil sudah menghampiri, Microsoft memperlihatkan aplikasi Paint serba baharu.

Kali ini ia mempunyai perubahan antaramuka lebih mirip dengan rekaan pada Windows 11. Ia juga menyokong mod gelap berserta rekaan ikon yang lebih segar dengan bahagian menu yang lebih mendekati perisian-perisian Microsoft lain. Beberapa fungsi baharu juga telah ditambah dengan hasil lakaran dan lukisan tidak begitu pixelated dan lebih cantik.

Kotak memasukkan teks kini mempunyai alatan tambahan, menu berus kini dalam bentuk senarai serta mempunyai contoh bentuk, pilihan warna pula dalam bentuk bulat yang lebih kemas, memberikan satu nafas baharu. Dengan Paint 3D yang tidak menerima sambutan baik sejak diperkenalkan pada Windows 10, harapnya aplikasi Paint klasik yang dilancarkan semula ini akan menggembirakan pengguna.

Ia akan tersedia pada Windows Insider tidak lama lagi dan akan hadir secara terbina dalam Windows 11 stabil akan datang.


Komen ()