Cari @ Amanz

realme GT Master Edition – Telefon Dengan Sokongan Pengecasan 65W Dan Skrin 120Hz, Harga Bermula RM1399

Link Copied!

Telefon pintar mercu boleh didefinasikan sebagai peranti yang dilengkapi dengan spesifikasi kelas atasan. Antara spesifikasinya seperti cip pemprosesan yang tinggi dan terkini, kamera berteknologi tinggi, skrin yang berkualiti, rekaan yang kelihatan mewah, dan seronok untuk digunakan ketika bermain permua. Pada kebiasaannya, telefon sebegini akan dipasarkan pada harga yang agak tinggi disebabkan prestasinya yang premium.

Jadi, bagaimana pula dengan golongan yang inginkan spesifikasi telefon pintar yang baik tetapi bajetnya terhad ke beberapa tanda harga sahaja? Oleh sebab itu, realme melancarkan realme GT Master Edition bagi membolehkan orang ramai merasai pengalaman menggunakan telefon pintar seumpama peranti mercu yang dipasarkan pada harga mampu milik. Antara sebab mengapa ia dikatakan mempunyai prestasi yang hampir sama dengan peranti mercu adalah seperti berikut:

1. Rekaan Yang Premium Daripada Pereka Jepun Yang Terkenal

Telefon pintar ini membawakan rekaan yang boleh dikatakan kelihatan agak premium. Hal ini kerana ia menampilkan hasil sentuhan eksklusif daripada salah seorang pereka terkenal di Jepun, iaitu Naoto Fukasawa. Pereka ini mengambil inspirasi beg bagasi dimana rekaan kerangka belakang telefon pintar ini diperbuat daripada kulit vegan 3D yang memberikan kesan genggaman yang selesa ditangan dan tidak licin. Mungkin dengan memiliki realme GT Master Edition ini, ia sedikit sebanyak dapat mengubat rindu untuk melancong, walaupun hanya sekadar dapat membawa telefon pintar dengan rekaan beg bagasi ini kemana sahaja.

Dari segi penawaran paparannya pula, telefon pintar ini dibina dengan skrin penuh AMOLED bersaiz 6.43 inci yang turut menyokong kadar segar semula 120Hz. Manakala dari segi kadar sentuhannya pula menyokong sehingga 360Hz. Menurut realme, telefon pintar ini juga mampu untuk memaparkan paparan dengan pewarnaan sehingga 100% DCI-P3 dimana ia mempunyai lebih banyak warna dan paparannya kurang memerlukan penggunaan bateri. realme GT Master Edition ini juga dibina dengan sokongan pengimbas cap jari di dalam skrin bagi memudahkan anda untuk menyahkunci peranti.

2. Spesifikasi Ke Arah Peranti Mercu

Telefon pintar realme GT Master Edition ini dilengkapi dengan cip pemprosesan Snapdragon 778G yang mana ia dikatakan adalah cip pemprosesan kelas pertengahan premium yang mempunyai frekuensi utama sehingga 2.4GHz. Menurut realme, sokongan ini dapat beroperasi 40% lebih baik berbanding cip sebelumnya. Grafiknya pula disokong oleh Adreno 642L yang dikatakan turut mampu untuk memproses grafik 40% lebih pantas sekaligus membolehkan anda mendapatkan pengalaman permainan yang lebih menyeronokkan.

Bercakap mengenai permainan mudah alih, prestasi permainan anda akan turut dibantu oleh fungsi GT Mode On yang ada realme GT Master Edition ini. Melaluinya, telefon pintar ini dikatakan boleh beroperasi dengan lebih lancar kerana kadar segar semula 120Hz pada skrinnya akan diaktifkan, menjadikan penggambaran dan visual yang lebih menyeronokkan, mempunyai kesan gegaran 4D ketika bermain permua dan tidak memerlukan masa yang lama untuk mula bermain melalui ciri Quick Start.

Anda juga tidak perlu risau untuk bermain permua dalam tempoh masa yang panjang kerana telefon pintar ini turut dibina dengan Vapor Chamber Cooling System untuk pengaliran suhu telefon pintar yang baik. Jadi ia dapat mengurangkan pengaliran haba panas apabila bermain permua dalam tempoh masa yang lama.

Saiz memori dan storan juga memainkan peranan yang penting untuk anda mendapatkan pengalaman penggunaan yang lebih lancar dan memuaskan. Malah realme juga telah menyertakan teknologi DRE yang boleh menukarkan ROM kepada RAM maya (virtual RAM) dimana ia boleh dikembangkan menjadi sehingga 13GB RAM. Ini sekaligus membantu anda untuk menyimpan lebih banyak fail dan mendapatkan penggunaan yang lebih lancar.

3. Kamera Dengan Pelbagai Fungsi Rakaman Menarik

realme GT Master Edition ini hadir dengan sokongan tri-kamera utama yang menggabungkan sensor 64MP untuk rakaman utama, 8MP untuk rakaman sudut ultra lebar dan 2MP untuk rakaman makro. Bagi kamera swafoto pula, telefon pintar ini menyertakan lensa 32MP yang mana ia menggunakan sensor daripada Sony IMX615 yang membolehkan anda untuk menghasilkan rakaman yang lebih beresolusi tinggi dan berkualiti.

Terdapat beberapa fungsi yang anda boleh gunakan untuk membantu menghasilkan rakaman dengan lebih mudah, seperti DIS Snapshot Mode, Instant Focus, Quick Zoom, dan Quick Launch iaitu fungsi yang membolehkan anda mengakses kamera dengan hanya klik pada butang suara. Telefon ini juga mempunyai beberapa penuras yang menarik. Antaranya adalah Preset B&W Plus Filter, Preset Dramatic Filter dan yang terbaru adalah Street Filter dimana ia merupakan penuras yang dapat memberi kesan seperti filem-filem lama Kodak dan pewarnaan kontras yang tinggi.

4. Kapasiti Bateri Yang Besar Dan Mampu Mengecas Penuh Dalam Masa 33 Minit

Bercakap mengenai sokongan baterinya pula, realme GT Master Edition ini mempunyai kapasiti bateri 4300mAh dan boleh dicas menggunakan pengecasan pantas 65W SuperDart mereka. Menurut realme, dengan menggunakan pengecasan pantas ini, ia mampu untuk mengecas penuh 100% dalam masa hanya 33 minit sahaja. Malah, ia juga boleh dicas ketika anda sedang bermain permua dimana ia dikatakan mampu mengecas 38% sepanjang 1 jam permainan dimainkan. Kini, anda tidak perlu lagi berhenti bermain permua jika hendak membuat pengecasan.

5. Harganya Yang Sesuai Dengan Prestasi Yang Ditawarkan

Di Malaysia, realme GT Master Edition ini dijual pada harga bermula RM1,499 untuk variasi 8GB+128GB. Tetapi untuk jualan pertama mereka, realme telah menawarkan harga promosi untuk model ini menjadikan harga pasarannya adalah RM1399 sahaja. Bagi variasi 8GB+256GB pula, ia ditawarkan pada harga RM1699. Untuk setiap pembelian untuk model ini, anda boleh mendapatkan pembesar suara yang bernilai RM129 secara percuma.

Dengan penawaran harga sebegini, ia boleh dikatakan harganya memadai untuk sebuah telefon pintar kelas pertengahan premium yang cuba mendekati spesifikasi peranti mercu. Untuk pengetahuan anda juga, telefon pintar ini merupakan telefon pintar pertama di Malaysia yang menyertakan cip pemprosesan Snapdragon 778G. Ditambah pula dengan rekaannya yang unik hasil sentuhan eksklusif pereka terkenal Naoto Fukasawa, dan juga spesifikasi yang memberikan pengalaman seumpama peranti kelas mercu, harganya ini boleh dikatakan agak berbaloi untuk dimiliki.

Jadi sekiranya anda berminat untuk memiliki telefon pintar ini, anda boleh dapatkannya bermula 9 September ini. realme GT Master Edition variasi 8GB+128GB boleh dibeli melalui kedai atas talian realme di Lazada. Manakala bagi variasi 8GB+256GB pula, ia boleh dibeli melalui pengedar-pengedar rasmi realme di seluruh Malaysia atau juga melalui kedai atas talian mereka di Lazada. Anda boleh mendapatkannya dengan dua pilihan warna, iaitu Voyager Grey dan Daybreak Blue. Jadi, jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan telefon pintar ini pada harga promosi atau pembesar suara secara percuma pada 9 September ini sementara stok masih ada.

Penafian : Advertorial Daripada realme Malaysia


Komen ()