Cari @ Amanz

Pengguna Unifi Mobile? Nombor Akaun Anda Akan Berubah Bermula 22 September, Jangan Salah Bayar Bil

Oleh Aman

Link Copied!

Telekom Malaysia kini mengumumkan yang mana Unifi Mobile akan melalui naik-taraf sistem pada 22 September 2021 ini, yang memberikan kesan terhadap pengguna prabayar dan juga pascabayar.

Unifi

Melalui naik-taraf ini, nombor akaun bil pengguna akan berubah – daripada 9 digit ke 10 digit, selain turut membawa kepada perubahan nama pelan yang dilanggan.

Untuk makluman, ia mungkin memberikan kesan yang agak kurang untuk pengguna prabayar – kerana tambah-nilai dilakukan menggunakan nombor telefon, dan bukannya nombor akaun.

Sebaliknya, kesan mungkin lebih kepada pengguna pascabayar – dimana pengguna perlu melakukan pembayaran menggunakan nombor akaun yang baharu. 

Pihak Unifi Mobile mengatakan mereka akan menyokong nombor akaun sedia ada (yang 9 angka) sehingga bulan Disember, dan tidak boleh lagi digunakan selepas itu. Maka, anda masih boleh menggunakannya untuk tujuan pembayaran sehingga penghujung tahun ini, sebelum perlu menggunakan pembayaran menggunakan nombor bil baharu selepas itu.

Pihak Unifi Mobile turut memaklumkan yang mana kod JomPAY turut berubah kepada 8888 selepas naik-taraf ini.

Telekom Malaysia dijangka akan memaklumkan pengguna secara berperingkat selari naik-taraf sistem yang dijadualkan pada 22 September 2021 ini.


Komen ()