Cari @ Amanz

Illegear Memperkenalkan Siri Paparan Skrin Gaming APEX Dengan Pilihan Saiz 24 Dan 27 Inci Dari Harga Bermula RM739

Oleh Nazrin

Link Copied!

Jika anda sempat membina komputer desktop gaming anda, ataupun komputer riba gaming, dan mahu untuk menaiktarafkan pengalaman gaming anda, Illegear hari ini telah melancarkan siri paparan skrin gaming baru yang dinamakan Illegear APEX 24 dan 27 yang hadir dengan saiz paparan dan resolusi berbeza.

Bermula dengan paparan Illegear APEX 24, paparan skrin ini dilengkapi dengan paparan panel TN bersaiz 24 inci dengan resolusi Full HD dan kadar segar semula 165Hz. Dari segi sokongan gamut warna, APEX 24 boleh memaparkan 98 peratus gamut warna sRGB, DCI-P3 setinggi 95 peratus dan 75 peratus daripada gamut warna Adobe RGB.

Dari segi input video, APEX 24 dilengkapi dengan satu palam VGA, satu palam DisplayPort 1.2 dan dua palam HDMI 1.4. Dari segi sokongan teknologi paparan tambahan, APEX 24 ini juga hadir dengan sokongan AdaptiveSync yang memastikan permainan anda pada kadar segar semula tinggi tidak mengalami isu cerakan skrin.

Rekaan APEX 24 ini juga agak unik dimana Illegear menggunakan panel kaca di bahagian belakang skrin ini untuk rekaan yang jauh lebih anggun berbanding dengan banyak pilihan paparan di pasaran sekarang.

Beralih kepada Illegear APEX 27, ia dilengkapi dengan panel IPS bersaiz 27 inci dengan resolusi WQHD (2560×1440) dengan kadar segar semula 165Hz juga. Bagi mereka yang mementingkan kejituan warna, paparan ini hadir dengan kemampuan untuk memaparkan gamut warna sRGB 100 peratus, DCI-P3 95 peratus dan Adobe RGB setinggi 92 peratus.

Dari segi teknologi paparan, selain daripada Adaptive Sync, ia juga hadir dengan sokongan untuk HDR, atau High Dynamic Range yang membolehkan pengguna untuk menonton dan menikmati kandungan video dengan warna yang lebih menyerlah dari biasa.

Bukan itu sahaja, APEX 27 ini turut hadir dengan pembesar suara terbina sekiranya anda tidak kisah untuk membeli sistem pembesar suara asing untuk komputer anda. Kedua-dua paparan ini juga boleh diorientasikan dalam keadaan mendatar dan menegak bergantung kepada keperluan penggunaan anda.

Menurut Illegear, paparan skrin Illegear APEX 24 sudahpun boleh mula dibeli dari laman web mereka pada harga RM739, manakala pra-tempahan untuk Illegear APEX 27 telah dibuka, dan akan dijual tidak lama lagi pada harga RM1119.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai siri paparan gaming terbaru keluaran Illegear, anda boleh ke laman web mereka melalui pautan ini.


Komen ()